sunnuntai 15. syyskuuta 2013

28. Side

Vanamot ovat täällä taas! :) Innostus muutenkin simssiin on taas palannut ja olen ryhtynyt lukemaan lukijoiden tarinoita kiinni. Vanamoille olen kehittänyt pidemmälle asti juonikiemuroita, joiden toteuttamista odotan kovasti.. Tämä osa sisältää arkista perhe-elämää, mutta jotain odottamatontakin tapahtuu, jolla on pitempiaikainen merkitys tarinan etenemisen kannalta :) Lukuiloa kaikille! :)


Eräänä perjantaiaamuna olin hoitamassa kaksosia lastenhuoneessa. Kristiina leikki tyytyväisenä lammaspehmolelullaan, mutta Krista vaati huomiotani.


Nostin Kristan syliini. Tyttö oli hyvin surkean näköinen ja syykin oli selvillä.


Suuntasin nopeinta tietä kohti hoitopöytää. Saatoin kuvitella, että jätimme jälkeemme kunnon hajuvanan. Ei ollut epäselvää, mitä vaipasta löytyisi.


Krista oli siitä helppo lapsi, että hän antoi vaihtaa vaipan ilman taisteluja ja kiukuttelua. Hoitopöytä oli aikoinaan ollut loistava ostos, sillä jotkut mieltävät sen turhaksi kapistukseksi. Nopeasti hoitopöydän pesutoiminnolla sain pestyä Kristan taas puhtaaksi.


Vaipanvaihdon jälkeen Krista ei ollut kuitenkaan vielä täysin tyytyväinen. Annoin hänelle vielä tuttipullon, joka sai hymyn Kristan huulille. Vaipanvaihto ei enää kuulunut suosikkipuuhiini ja odotinkin jo aikaa, jolloin tytöt oppisivat käymään asioimassa potalla.


Seuraavaksi huomiota halusi Kristiina. Näköjään pehmolammas ei enää kelvannut viihdyttämään pikku tuittupäätä. Niinpä leikimme ”hetken harakka huttua keittää”-leikkiä, joka sai tytön aina nauramaan riemusta, kun harakka löysi tytön kainalosta kaivon.


Sillä aikaa, kun hoidin kaksosia, Kanervo oli herännyt ja mennyt yläkertaan pesemään pyykkiä. Tytöt tuottivat päivässä aivan uskomattoman määrän likapyykkiä, kun molemmat olivat päättäneet, että ruokailua lusikalla oli korkea aika jo harjoitella itse.


Ennen töihin lähtöään mieheni oli ottanut tavakseen juosta juoksumatolla noin tunnin verran. Minä puolestani kirjoittelin kirjaani aina tyttöjen nukkuessa ja joskus otin itsekin pienet päiväunet samalla.


Laskettuani Kristiinan alas lattialle leikkimään tunsin vartalossani ikävän puistatuksen ja vatsaani pisti viiltävästi. Se sai ihoni kylmänhikiseksi ja päässä pyörrytti.


Eilisillan iltapalan jäännökset nousivat kurkkuuni. Peitin suuni kädelläni ja lähdin juoksemaan kylpyhuonetta kohti jättäen oven auki tyttöjen huoneesta.


Oksentaessani vessassa mietin järkyttyneenä, kuinka tutulta tilanne vaikutti. Muutaman päivän sisällä minulle valkenisi, olisinko oikeassa aavistukseni kanssa. Ja se mitä epäilin, olisi erittäin toivottu asia.


Mieheni lähdettyä töihin menin olohuoneen sohvalle lepäämään ja toivoin pahanolon helpottavan pian. Pidin kaksosten huoneen ovea auki ja kävin säännöllisin väliajoin kurkkimassa, mitä tytöt huoneessa tekivät. Krista oli syventynyt palikkalaatikolla leikkimiseen, kun Kristiina leikki vuorotellen eri pehmolelujen kanssa.


Lähdettyäni oven suulta Kristiina lähti konttaamaan kohti mielenkiintoista lelua. Tyttö oli hyvin päättäväisen näköinen.


Kristiina nappasi hellittelyn kohteekseen lelun, joka muistutti paljon lumimiestä. Häntä nauratti, koska lelusta olevasta napista painamalla ukkeli päästi mitä ihmeellisimpiä ääniä.


Leikin tiimellyksessä tapahtui kuitenkin yhtäkkiä kummia. Lelu katosi nimittäin kirjaimellisesti kuin savuna ilmaan. Kristiina näytti järkyttyneen tapahtuneesta, mutta ei kuitenkaan onnekseni alkanut itkemään, koska olisin joutunut nousemaan sohvalta, kun oloni oli juuri helpottunut.


Hetken päästä kuitenkin lelu ilmaantui kuin tyhjästä takaisin Kristiinan syliin vihreä taikapöly vanavedessään. Se sai hänet iloiseksi, mutta tapahtuneesta johtuen oli ilmiselvää, että Kristiina oli perinyt noitageenini, joka näköjään ilmeni jo taaperovaiheessa, mitä ei minun aikanani tapahtunut ollenkaan.


Sain laitettua tytöt päiväunille iltapäivällä ja herättyään he olivat taas virtaa täynnä. Aloinkin Kristiinan kanssa harjoittelemaan kävelyn saloja ja tyttö vaikutti opetteluun varsin vastaanottavaiselta. Suloisesti pikkutyttöni pysyi pystyssä huojuen, kun autoin hänet seisomaan jaloilleen ja houkuttelin häntä kävelemään luokseni.


Krista leikki sillä välin nallella, jolla oli noidanhattu päässä. Kuulin, miten nätisti tyttö lauleskeli nallelle jotain omaa keksimäänsä laulua. Tai laululta Kristan nallelle puhelemat jutut kuulostivat.


Kristiina rohkaistui yritys toisensa jälkeen ja hän riemuiten käveli haparoiden luokseni malttamattomana laskettuani hänet alas lattialle, kun hän oli kävellyt luokseni. Oli vaikeaa olla hymyilemättä.


Kanervo käveli suoraan lastenhuoneeseen töistä palattuaan. Katselin, kuinka hän otti Kristaa käsistä kiinni ja alkoi opettaa mallini mukaan tyttöä kävelemään.


Mieheni yritti houkutella tytärtään kävelemään luokseen, mutta Krista ei näyttänyt olevan asiasta yhtä innostunut. Tyttö huojui hurjasti puolelta toiselle ja aavistin, että tässä ei kävisi hyvin.


Krista huojuttuaan lopulta lysähti lattialle istumaan ja aloitti kitisemään. Kanervo yritti houkutella vielä tyttöä, mutta tyttö näytti suuttuvan vain entistä enemmän. Seurasin parin touhuja hetken samalla, kun Kristiina oli valmis taas kävelemään luokseni.


Lopulta mieheni ei jaksanut enää yrittää vaan laittoi Kristan kävelytuoliin. En tiedä, mutta minusta tuntui, että Kanervo taisi hieman turhautua tytön kitinään ja antoi raskaan työpäivän takia helpommin periksi.


Kanervo istui keinutuoliin katselemaan minun ja Kristiinan kävelytreenejä. Hän näytti siltä, että oli keksinyt loistavan idean.


”Kulta, voisinko tänään käydä pubissa pelaamassa erän biljardia? Oli aika raskas päivä töissä tänään” kysyi Kanervo minulta.

”Voit sä mennä, mutta saisinko mäkin käydä laulamassa karaokea siinä yhdessä paikassa? Olisi kiva nähdä muita simejä välillä ja saisi aikuista juttuseuraa. Näistä pikkuisista ei ole päivisin vielä juttuseuraksi” ehdotin myös.

”No kai se sit käy.. Täytyy vaan hankkia lastenvahti.. Sopiiko, jos mentäisiin käymään eri paikoissa ettei mentäisi yhdessä samaan?” esitti mieheni vastakysymyksen.

”Käyhän se.. Ei meidän aina tarvitse liikkua yhdessä.. Kello on jo kuusi, joten tässä tulee vielä kiire.. Jos laittaisit jotain nopeaa ruokaa, niin hoidan tyttöjen tarpeet kuntoon ennen kuin lastenvahti tulee” sanoin iloisesti.

”No tehdään niin” sanoi Kanervo hieman harmistuneena ja otti Kristan mukaansa. Hän oli tainnut saada tarpeekseen ruoanlaitosta tältä päivältä.


Kanervo vei Kristan vessaan ennen ruoanlaittoaan, sillä tyttö oli osoittanut, että hänellä oli pissahätä. Potalle päästyään tyttö teki tarpeensa kiltisti ilman kitinöitä. Tytöt olivat tottuneet potatuksiin, sillä potatin heitä päivisin aina unien ja syömisen jälkeen.


Kanervo laittoi illallista keittiössä, kun ruokin tyttöjä lastenhuoneessa. Tänään ei kuitenkaan mieheni keitokset enää onnistuneet kotona ja ruoka paloi lievästi pohjaan. Sitä kuitenkin pystyi vielä syömään.


Kristiina innostui niin paljon kävelystä, että laitoin hänet vielä kävelytuoliin istumaan. Hetkeä myöhemmin hän käveli naureskellen pitkin huonetta. Krista puolestaan taisi aavistaa, että olimme mieheni kanssa lähdössä kotoa, sillä hän vaati päästä syliini. Keinuimme keinutuolissa ja tyttö vähän rauhoittuikin, mutta laskin hänet pian takaisin ja menin makuuhuoneeseemme valmistautumaan iltaa varten.


Pubiin päästyään mieheni huomasi paikan olevan hiljainen. Baaritiskilläkään ei näkynyt edes baarimikkoa, vaikka paikka oli auki. Kanervoa se ei kuitenkaan tainnut haitata, sillä saisi viettää illan rauhallisissa tunnelmissa.


Mieheni käytti kokkitaitojaan hyväksi ja teki blenderillä kylmiä juotavia. Hetken päästä Kanervo sai seurakseen lääkärin, jolla oli ilmeisesti ollut töissä rankka päivä, sillä Kanervo ei ehtinyt ensin maistaa ollenkaan tekemiään juotavia, kun lääkäri nappasi niistä jo yhden. Lopulta mieheni sai aloitettua oman juotavansa siemaillun.


Itse menin karaokekuppilaan, jossa oli kova meno päällä, kun olin astunut ovesta sisään. Laulu raikui karaokelaitteen luona jo näin varhain alkuillasta.


Laulua katsellessa tunsin yllättäin potkun mahassani. Olin ollut oikeassa aamuisesta pahoinvoinnistani ja samalla onnellinen siitä, että olin taas raskaana.


Katsoin naisten lauluesitystä ja päätin, että uskaltaisin vielä illalla laulaa edes yhden laulun. Odotin kuitenkin jo paljon sitä, että pääsisin kertomaan ilouutiset miehelleni.


Minun kuunnellessani muiden lauluesityksiä Kanervo oli innostunut toisaalla pubissa tanssimaan. Hän lauloi samalla musiikin tahtiin ja teki mielenkiintoisia tanssiliikkeitä ja sai näin muiden asiakkaiden huomion.


Tanssimisen jälkeen Kanervo löysi pubin nurkasta jalkapallopelin. Sitä hän pelaili loppuillan muiden asiakkaiden kanssa ja tutustui vähän kaupunkilaisiin.


Loppuillasta uskaltauduin mennä juttelemaan sille vaalealle naiselle, jonka laulua olin ihastellut kuppilaan päästyäni.

”Hei! Mä olen Aada ja täytyy todeta, että laulat tosi hyvin” sanoin naiselle.

”Hei ja hauska tutustua! Mun nimi on Lara Hur. Kiitos kovasti, mä käyn täällä aina välillä lauleskelemassa, mutta se on mulle vaan harrastus” kertoi Lara.


”Mä olen kirjailija ammatiltani, mutta en ole esiintynyt julkisuudessa. Karaokea en ole koskaan kokeillut, mutta tänä iltana haluaisin yrittää edes kerran, jos vain uskallan” juttelin Laralle.

”Karaoke on kivaa. Ei sitä tarvitse yhtään jännittää. Mä voin vaikka tulla laulamaan sun kanssa, jos haluat” sanoi Lara rohkaisevasti.


”Voi se olisi hienoa! Miten voin korvata sen sulle?” kysyin tohkeissani Laralta.

”Ei sitä tarvitse korvata mitenkään, sillä asia jota hartaasti toivon ei välttämättä toteudu koskaan” sanoi Lara vakavana surua äänessään.

”Mikä se asia on? Mä voin tuntea jonkun, joka voi auttaa sua siinä asiassa” ehdotin kannustaen Laraa puhumaan minulle enemmän.

”Mä en voi välttämättä koskaan saada omaa biologista lasta. Mun munasarjat on laiskat ja ne tuottavat munasoluja todella epäsäännöllisesti. Kaikki mahdolliset hedelmöityshoidot olen mieheni kanssa jo käynyt läpi ja lääkärit totesivat mahdollisuuden olevan tosi pieni lähes olematon” kertoi Lara surullisena.

”Mä sain tänään tietää olevani raskaana. Se tarkoittaa, että sullakin voi olla pienet mahdollisuudet. Lapsi on tullakseen silloin, kun sitä vähiten odottaa ja suunnittelee” sanoin toiveikkaasti.


”Uskotko sä muuten taikaan? Mä voisin kokeilla tehdä sulle onnenlumouksen, joka voi saada hartaimman toiveesi toteutumaan, kun loitsun aikana vain ajattelet sitä” ehdotin mitään kummempia ajattelematta, sillä halusin jakaa oman lapsionneni jonkun kanssa.

”Oletko sä joku noita vai?” kysyi Lara perääntyen kauemmas.

”Olen ja sinä olet jaloista päätellen merenneito, joten mitä menetettävää sinulla voisi olla?” totesin lopulta.

”No hyvä on sitten. Onnenlumousta muhun ei ollakaan vielä kokeiltu” myöntyi Lara lopulta.


Lara säpsähti, kun kaivoin taikasauvani esiin. Aloin heilutella sauvaa ja toistin mielessäni lorua, joka liittyi onnenloitsuun.


”Voiko toi loitsu mennä pieleen ja mitä siitä seuraa?” kysyi Lara peloissaan.

”Tää on yksi helpoimmista taioista ja voi mennä vaan harvoin pieleen” vastasin, sillä minulla ei ollut hajuakaan mitä tapahtuisi, jos taika menisi pieleen. Enkä maininnut, että tein taikaa ensimmäistä kertaa elämässäni.


Kun olin saanut sanottua loitsun kolmannen kerran loppuun ja osoitin sauvalla suoraan Laraan, alkoi sauvasta pursua sateenkaaria. Hämmästyin omista taidoistani.


Lara kiljui pelosta, mutta olin varma, että taika onnistuisi. Toivoin, että taika tuottaisi tulosta aikanaan myös Laralle.


Lopulta kaikki sateenkaaret kietoutuivat Laran ympärille ja katosivat. Lara oli samaan aikaan sekä iloinen että helpottunut. Minä puolestani olin onnellinen Laran puolesta, että taika onnistui. Tunsin, että välillemme oli syntynyt luottamuksen side.


Päädyimme laulamaan duettona erästä kuuluisan laulajan laulua ”Kaunis, rietas, onnellinen”, joka kertoi illan tunnelmasta. Lara oli selkeästi laulanut laulua useamman kerran, kun minä olin tyytynyt kuuntelemaan sitä radiosta.


”Oot liian kaunis häpeemään etkä voi yhtään mitään menettää”, lauloimme yhdessä ja katselimme samalla toisiamme. Innostuin koko ajan vain kovemmin laulamaan mikrofoniin.


”Niin mä voin luvata et aina lopulta sä selviit mistä vaan” lauloin soolona. Minua harmitti vähän, etten ollut aikaisemmin uskaltanut laulaa karaokea, sillä tunsin oloni mukavaksi lavalla. 


Laran tanssiessa ja minun laulaessani viereemme tuli nainen, joka sai tiedon sillä hetkellä olevansa raskaana. Se, jos mikä olisi hyvä enne Laran kannalta ajatellen. 


Lauloimme vielä lopuksi toisen laulun nimeltä ”Junat ja naiset”. Sen jälkeen lähdin kotiin, mutta olin päättänyt, että joku kerta menisin vielä uudestaan kuppilaan laulamaan.


Kotiin päästyäni menin lastenhuoneeseen katsomaan rakkaita tyttöjäni. Krista nukkui sikeästi selällään sängyssään ja tuhisi hiljaa.


Tuijotin hetken aikaa kauemmin Kristiinaa. Hän nukkui ja näytti maailman viattomimmalta lapselta. Välillämme oleva side tuntui vahvistuvan päivä päivältä ja olen varmempi siitä, että tytöllä olisi perittynä noitageenejä.


Kanervo oli näköjään tullut kotiin ennen minua, joten hiivin hiljaa hänen kylkeen nukkumaan. Nukuimme sinä yönä hyvin huoletta huomisesta, joka aamulla meille valkenisi.


Tällaista tällä kertaa.. Mahtaako Aadan julkisella taianteolla olla seurauksia? Ja miten mahtaa Kanervo reagoida asiaan kun siitä kuulee? Ainakin sen saatte tietää seuraavissa osissa ;)

39 kommenttia:

 1. Olipas mukava osa! Ja Aurora Skiesissä näyttäis olevan aika hyvännäköisiä simejä, vai oonko ihan väärässä? :D

  Tapahtuiko toi nukkejuttu oikeesti?! Toi veikeän näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hauskasta kommentista! :D Aurora Skiesissa on juu ihan hyvännäköisiä simejä, kunhan niitä vaan näkee jossain..Harvoin näkee yhteistonteilla muita simejä omien lisäksi.. :) Ja tuo nukkejuttu tapahtui ihan oikeasti juurikin tuolla nukella Kristiinan kanssa..Ihmettelin itse kun pelailin jossain muussa tilassa, että mikä tuo vihreä savupilvi on, kunnes selvisi että nukke katoili Kristiinan kädestä aina säännöllisesti..Piti mun sitten testata samaa nukkea myös Kristan hoivissa, mutta Kristan kanssa nukke ei kadonnut..Joten päättelin että noitataaperot saa jotkut lelut katoamaan, sillä Kristalla ei noitageenejä ole.. Eli hauskoja yllätyksiä paljastuu, kun pelailee :D

   Poista
 2. Jes uus osa!
  Tää oli tosi hyvä osa. Veikkaan, että Aadan julkisesta taikomisesta ei seuraa mitään hyvää. Kanervon reaktiokaan ei välttämättä ole niin hyvä. Hyvä osa oli. En oo koskaan nähny noissa kaupungeissa nättejä simejä. Se on kyl ärsyttävää ku yhteisötontilla on vaan oma simi eikä ketään muuta. Ihania taaperoita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kivasta kommentista! :D Kiva, että tykkäsit osasta.. Tulevaisuudessa nähdään seuraako taiasta jotain Vanamon perheelle vai pääsevätkö kenties pälkähästä.. Noissa kaupungeissa saa oikeastaan etsimällä etsiä hyvännäköisiä simejä, mut siinä uudessa kaupungissa mikä tuli juuri storeen on tosi paljon mielenkiintoisen näköisiä simejä.. Uusimmista maailmoista muistan bonganneeni siitä paratiisisaaren kaupungista pari hyvännäköstä simiä.. Jossain vinkkinä legacyn perustamisessa sanottiin, että kannattaa olla miespuolinen perijä, koska kaupungeissa on enemmän valinnan varaa kauniista naisista.. Mutta vanamoissa ei vielä ole ollut perijän kriteerit täyttävää miesehdokasta, ehkä joskus tulevaisuudessa.. :)

   Poista
 3. Ihana osa oli!
  Tykkäsin taas tosi paljon kun sain seurata Vanamoiden arkea. Mua nauratti muutamat kohdat, esim. se kun Aada totesi että mitä Kristan vaipan sisältä löytyikään. :D
  Lisäksi tykkäsin siitä kohdasta kun Aada lauloi "Harakka huttua keittää". Oli muuten todellisuudessa pienenä mun lempilastenloru/laulu! Nauratti tosi paljon! :D
  Ja sitten, olin iloinen kun Aada tuli jälleen raskaaksi. Hei mieti, miten erilainen tää tarina olis, jos mä kirjoittaisin tätä ja sä kirjoittaisit Joutsenlampia! Haha :D
  Muuten, tosta aiemmasta osasta voin vielä sanoa, että se kuumailmapallo Storesta oli käytössä aikamoinen pettymys. Mutta onneksi pystyit korjaamaan tilanteen tekemällä hyvät otokset jne!
  En millään malta odottaa seuraavaa osaa, luulen että KillSupers saa tietää aika pian siitä että Aada taikoi julkisella paikalla. Tulee mieleen Harry Potter, jossa velhot ja noidat eivät saaneet taikoa jästien keskuudessa. :D
  Seuraavaa osaa odotellessa!
  Sims3Pelaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentista! :) Hauskaa, että pidit osasta.. Ripottelin vähän arjen huumoria tuohon osaan, kiva jos tykkäsit niistä jutuista.. Jostain nuo jutut vaan pulppusivat, kun kirjoitin osaa.. Aada tuli taas raskaaksi, joten Vanamoihin on luvassa lisää pikkusimejä.. Ite tykkään seurata simien kasvua aikuiseksi, kun näkee miten ne muuttuu eri ikävaiheissa ja kesken eri ikävaiheiden voi oma suosikki muuttua pelaillessa.. Nää Vanamot saattais olla tosi paljon erilaisempi, jos sä kirjoittaisit näitä(tosin niin olis Joutsenlammetkin, jos mä kirjoittaisin niitä).. Mielenkiintoista onkin nähdä sitten nelosen ilmestyttyä, millaista legacya sitten alkaa kirjottaa nelosesta(ties vaikka ne olis aika samanlaisia, kuka tietää), mutta jatkan nelosen ilmestyttä myös Vanamoita.. Kuumapallosta monet luuli, että sillä pääsee pitkin kaupunkia liiteleen paikasta toiseen, joten se varmaan siksi oli hirveä pettymys monelle(mä mielellään katson kaikki livechatit uusista maailmoista ja esineistä, joten ei niitä pettymyksiäkään tule niin paljoa).. Tulevaisuudessa nähdään saako KillSupers vihiä Aadan taioista vai selviävätkö ne kuin koira veräjästä tilanteesta.. Heh, tuo viiminen kommentti oli hauska.. En ajatellut mitenkään Pottereita, kun tuon taikomishomman keksin tarinaan (en oo pitkään aikaan lukenut pottereita läpi, tarttis taas joskus kaivaa ne tuolta hyllystä) :D

   Poista
 4. awww, Kristiina on suloinen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! :) Niinhän se Kristiina on super suloinen :) Huomasin, että olit linkannut Vanamot sivuillesi(kiitos siitä).. Mä olin kauan sitten Poutalinnojen innokas lukija ja ajattelin, että osaispa itsekin kirjoittaa niin hyvin kuin sä :D Aiotko jossain vaiheessa taas alkaa kirjoittaa jotain legacya? :)

   Poista
 5. Aivan M.A.H.T.A.V.A osa kirjaimellisesti :) Perheenlisäystä luvassa Aada? Tällä kertaa ois kiva jos Aada sais poikia. Jos se sitten omaisi noitageenin, niin voisit sen valita perijäks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mahtavasta kommentista! ;) Ihanaa, kun tykkäsit osasta.. Aadalle on perheenlisäystä jälleen tulossa.. Toivon itsekin, että perheeseen tulisi poikia tai edes yksi poika(plussaa se jos perisi geenit myös), koska Vanamot on ollut tosi naisvoittoisia tällä hetkellä :)

   Poista
 6. Oih, mahtava osa! Kaksoset on tosi sulosia <3 :) Kiva ku Aada sai uuden ystävän, Laran :). Mutmut veikkaan et ei käy nyt hyvin ku Aada rupes taikoon julkisella paikalla D: Vähä mua epäilyttää toi Lara, mut toivottavasti se on hyvä tyyppi ;) Mut ihanaa että ne saa vauvan <3 Toivon nyt poikaa, poikaperijä ois kiva :) Mut Kristiina on kyllä ylisöpö (ja Krista mut se ei oo noita :D) Nii ja tuo taaperoarki on ihanaa luettavaa :3 Kristiinalla oli ihana hämmästyny ilme ku se nukke katos, tuitui <3 :3 Mää säikähin sillon vähäsen ku Kanervo kysy et voiko ne mennä eri baareihi mut ei siinä sit onneks ollukkaa mitää :)

  Nii ja mää oon siis toinen noista Sims3Hulluista (tiiät varmaa mitä Alicelle kävi :( ) ja oon alottanu oman legacyn: LC Sunler lcsunler.blogspot.fi
  Prologi tullee tässä kuussa (ellei koulukiireet vie mun aikaa) nii jos kiinnostaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset mahtavan pitkästä kommentista! :D Ihanaa spekulointia sulla tossa kommentissa :) Kaksoset on todella söpöjä, tykkään pelata noilla taaperoillakin nyt monipuolisemmin..Ja vauva on taas tulossa perheeseen.. Poikaperijä olis munki mielestä kivaa vaihtelua välillä..Kanervo halus ilmeisesti ilman vaimoa mennä baariin ilman mitään taka-ajatuksia..

   Mä en itseasiassa tiedä mitä Alicelle tapahtui, huomasin vaan, että teidän blogin pito tyssäsi jossain vaiheessa..Mä käyn kurkkimassa tuota Sunleria, kun ehdin :)

   Poista
 7. Juu, ois se kyllä jos Lara ois KillSupersien vakooja :D Muttamutta, vaikka ei oliskaan nii varmaan tapahtuu jotain hirveetä Vanamoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset hauskasta kommentista! :) Kivoja pohdintoja ja arvailuja sulla tuosta, mitä tarinassa tulee tapahtumaan :)

   Poista
 8. Kaksoset olivat suloisia puuhastellessaan lelujensa parissa. .-) Kiintoisa tuo Kristiinan noitageeni-ilmentymä! Hmm, miksi pidin epäilyttävänä sitä, että Kanervo halusi välttämättä eri paikkaan iltaa viettämään kuin Aada. .-o Noh, eipä Kanervo ainakaan nyt tehnyt mitään tuhmaa yksinollessaan. .-D Aada sen sijaan... Hulluko tuo nainen on, tuosta noin vain julkisella paikalla taikasauva esiin ja loitsuja mutisemaan huomiotaherättävien glittersateenkaarien kera. Olisi edes kutsunut Laran kotiinsa, joku ihan varmasti kiinnitti huomiota tapahtuneeseen. Toivottavasti riskinottaminen oli edes sen arvoista ja Lara saisi toivomansa lapsen. Hyväähän Aada vain tarkoitti. .-) Nyt aloin miettiä, että jos KillSupersit tekisivät Laralle jotain, jos tämä kerran oli merenneito.. No joo, jätän juonimismietteeni tähän ja katson mieluummin millaisia tarkoituksia sinä olet tapahtumille suunnitellut. .-D Eli jatkoa odotellaan! .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset mahtavasta kommentista! :) Noita juonimismietteitä on hauska lukea, näkee vähän mitä lukijat tarinasta miettii ja kohtaako suunnitelmat ollenkaan.. Seuraavassa osassa Aada avaa enemmän, mitä tuosta taikomisesta meinasi..Kanervo oli kiltisti baarissa, ehkä sitä joskus tarvii käydä ilman puolisoakin jossain ilmeisesti, mutta Aada ottikin ja tempaisi omalla reissullaan.. Se jää nähtäväksi seuraako taiasta jotain vai selviääkö perhe kuin koira veräjästä..Niinkuin sanoin hyväähän se Aada vain tarkoitti.. Jatkoa saadaan vielä tänään Vanamoihin :D

   Poista
 9. Jatkoajatkoajatkoaa :3

  VastaaPoista
 10. Voi eiii Aada! Mitä se nyt julkisella paikalla alkoi loitsimaan! KillSupersilla on varmasti valppaitta korva- ja silmäpareja kaikkialla!
  Täälläkin Kanervon halu mennä eri paikkaan vaimonsa kanssa herätti vähän epäilyksiä ja minä oisin ainaki räjähtänyt jos tollasta olis suoraan ehdottanut :D Tietenkään ei tarvitte aina kulkee toisen perässä, mutta epäilyksiä nyt herää vähemmästäkin jos pyytää suoraan että ei mentäis samaan paikkaan :D Mutta Aadalla ei ollut perus nais-logiikkaa kytkettynä päälle, onneks! :D Sillä ihan viattomilta ne Kanervon puuhat sit kuitenkin vaikutti. :D
  Kuvailu oli ihanan eläväistä ja piristävää! Kaksoset on ihan über-suloisia, voin vaan toivoa että niille ei käy mitään kamalaa... :c Voi Aada minkä nyt teit. Ääää en malta odottaa jatkoa, jätit niin kutkuttavasti! :D

  -banssu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentista! :D Aada otti ja meni taikomaan julkisella paikalla sen enempää seurauksia (ja perhettään) ajattelematta..Aadan naislogiikka ei ilmeisesti ollut hereillä, tosin eihän aina sen toisen kanssa tarvi yhdessä samaan paikkaan mennä(kutsutaanko sitä juuri tilan antamiseksi).. Ja ihan Aadan luottamuksen arvoisesti Kanervo illan aikana käyttäytyi.. Hauska kuulla, että kuvailu on eläväistä ja piristävää(taidan käyttää aika paljon adjektiiveja tekstissä).. Kaksoset on tosi suloisia, mutta tulevaisuudessa nähdään olenko suunnitellut heidän varalleen jotain dramaattista ja jännittävää ;) Jatkoa tulee tänään :D

   Poista
 11. Apua, olenkin missanut edellisenkin osan! Iloa kahden osan verran siis ;) Perhe-elämä osat on aina yllättävän kivoja, ne lisäävät läheisyyttä perheeseen, luulisin. Toivottavasti Aada ei unohda Kristaa, kun on niin läheinen Kristiinan kanssa. Ja kumpaakohan sukupuolta tuleva lapsi on? Ja ps, tulkitsin otsikon ensin hieman eri tavalla, niinkuin materiaalisena XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hauskasta kommentista! :) Repesin tuolle viimeiselle kommenttisi lauseelle :) Ei ihan materiaalisesta siteestä ollut kyse :D Nyt kun mietin, niin pitää varmaan paikkaansa tuo, että perhe-elämä osat tuovat läheisyyttä enemmän perheeseen, yleensä niistä paljastuu jotain yksityiskohtia perheestä :) Aada ei ole unohtamassa Kristaa, vaikka onkin läheisempi Kristiinan kanssa(johtuneeko suojeluvaistosta, kun Kristiinalla on ne geenit).. Osassa 30 tullaan näkemään, kumpaa sukupuolta tuleva lapsi on ;)

   Poista
 12. Mukavia osia. En kerennytkään edellistä osaa lukemaan jote lukaisin sen tässä samalla kertaa.
  Ei taida hyvää seurata tuosta Aadan loitsumisesta. Lara on takuulla joku hämärä tyyppi joka edesauttaa Killsupersien paluuta. Pienesti harmittaa kun Aada kokee Kristiinaan niin voimakasta yhteyttä vaikka rakastaakin myös Kristaa. Tuntuu vaan Krista jäävän hieman ulkopuolelle vaikka ei varmaan jääkään. Tuli vain semmoinen tunne.

  Ajattelin ensin että Kanervolla on jotain salaisuuksia kun niin äreänä ilmoitti haluavansa baariin heti töiden jälkeen. Mutta eipä tainnut ollakaan. Kanervo vaikuttaa hyvältä isältä vaikka ei tuota lasten kitinää jaksakaan töiden jälkeen niin hyvin kuunnella.
  Mukavaa kun perheeseen on tulossa perheenlisäystä, toivottavasti raskaus sujuu hyvin ja Aada synnyttää terveen/terveet lapset. Ja jospa se Kanervo pääsisi nyt siihen synnytykseen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihananasta kommentista! :D Ihania mietteitä sulla :) Aadan kokema voimakas yhteys Kristiinaa kohtaan johtuu varmaan aika pitkälle noitageenistä, mutta ei se Kristakaan vähälle huomiolle jää..Krista on varmaan isänsä kanssa toisaalta läheisempi.. Kanervo taisi haluta pienen hengähdystauon perheestään, kun halusi yksin baariin :) Ja on hän hyvä isä lapsilleen.. Perheeseen saadaan taas pian lisää pikkusimejä, joilla on veikeää pelata ja seurata niiden kasvua(niiden kasvun mukana usein suosikkikin nousee esiin tai vaihtuu) ja osassa 30 paljastuu myös lapsen sukupuoli(ja pääsikö Kanervo mukaan synnytykseen) :)

   Poista
 13. Mahtava osa! Osaat aina kirjottaa niin hyvin. Toivottavasti tulee taas pian uusi osa. :)

  Voitko linkata mun (uuden) blogin tänne? http://lc-ashley.blogspot.fi/ Olisin tosi kiitollinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Kiva, että tykkäät mun kirjoitustyylistä :) Uusi osa tulee vielä tänään! :) Ja linkkailen blogisi listaan julkaisun yhteydessä(vastalinkitys olisi myös suotavaa) :)

   Poista
 14. Taas aivan ihana osa! Osaat niin ihanasti kirjoittaa, että sun legacyyn jäi koukkuun. Tää on eka Lc joka on hyvä mun mielestä! Jatkoa nopeasti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentista! :D Vau, vai jää tähän legacyyn koukkuun! Sai hymyn varmaan korviin asti tuo kommentti.. Ihanaa, että tykkäät tästä lc:stä :) Jatkoa tulee vielä tänään :D

   Poista
 15. Jess! Uusi osa! Taaski yhtä hyvä kun muutkin osat, eli täydellinen :) Oot tosi hyvä kirjottaan, ja voisit jopa aloittaa kirjailijanuran niinkuin Aada ;) LISÄÄ!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mahtavasta kommentista! :D Hienoa, että tykkäsit osasta.. Ei nuo osat aina täydellisiä ole, mutta ihana kuulla, että niitä tykätään lukea ja ilmeisesti niitä odotetaankin kovin.. Kirjailijan uralle en kuitenkaan taida ryhtyä(sen verran on vaikea tie), mutta blogin pidossa pysyn visusti(tää on tosi kivaa) ja aloitan nelosen ilmestyttyä legacyn myös niillä..Sitten onkin kaksi blogia, joita lukea(tarvii vaan ennen nelosen ilmestymistä keksiä hyvä nimi legacylle ja joku idea siihen).. Lisää Vanamoita tulee vielä tänään :D

   Poista
 16. Todella hyvä osa. Oon lukenu tätä tosi pitkään. Ei taida tosta loitsimisesta hyvää seurata. Mull olis yks kysymys: Miten saat noin tarkoja kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kivasta kommentista! Hienoa kuulla lukijoista, jotka on lukenut tätä jo pitkään :) Saapi nähdä seuraako taiasta jotain vai pääseekö perhe kuin koira veräjästä.. ;)
   Mitä mahdat tarkoittaa tarkoilla kuvia? Meinasin ensin vastata, että näytönohjain saattaa vaikuttaa kuvien laatuun/tarkkuuteen, mutta niiden laatuun ja tarkkuuteen vaikuttaa koneessa olevan kameran asetukset(mulla ne varmaan on täysillä).. Sit mulla on kaksi kameramodia käytössä, joilla pääsee lähemmäksi kuvaamaan, mitä pelin omalla kameralla(esim taaperoja pääsee paljon lähemmäksi).. :)

   Poista
 17. Oot hyvä tekee näit juttui käyn tääl usein kattoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! En mä nyt tiedä oonko vielä hirveen hyvä tässä, mutta kiva jos tykkäät :) Julkaisen yleensä kahden viikon välein osia, joten osia tulee keskimäärin 2/kk.. Varmaan tuon tiheämpään julkaisutahtiin en kykenisikään, kun pitää päivisin töitä tehdä(yhdellä viikolla pelailen ja kuvaan ja toisella viikolla kirjoitan tekstin).. Jos uuden koneen hankinta innostaa pelaamaan taas enemmän, kun nykyisellä on pieniä ongelmia pelin pyörittämisen kanssa ja peli jumittaa(kesällä tuli pelattua sen verran, että on kuvia vielä pariin osaan tallella)...

   Poista
 18. Oot hyvä tekee näit juttui käyn tääl usein kattoo :)

  VastaaPoista
 19. "Tulee mieleen Harry Potter, jossa velhot ja noidat eivät saaneet taikoa jästien keskuudessa. :D" Sama, Sims3Pelaaja =D
  Mahtava osa, ja olin ihan ihmeissäni tuon nukkejutun kohdalla, että voiko simssissä käydä myös noin? Veikkaan, ettei julkisesta taikomisesta mitään hyvää seuraa. Toivottavasti muut Aurora Skiesin taikahahmot joudu hankaluuksiin Vanamoiden lisäksi...
  Hopeberryt on loppunut, ja Rowanwoodit kärsivät samanlaisen kohtalon. Nyt minulla on sekalainen sims-aiheinen blogi, jonka saa linkittää, olen linkittänyt Vanamot jo sinne =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) En kyllä yhtään ajatellut tuota Harry Potter-juttua, kun kirjoitin tuon kohdan tarinaan.. Ihana kuulla, että tykkäsit osasta.. Mä yllätyin itsekin pelatessa tuota nukkejuttua(siitä kuului aina sellainen pieni kilinä ääni kun nukke palasi ja puh kun se katosi savuksi ilmaan), mutta EA taisi jossain mainita, että supernatural lapsilla ja taaperoilla saattaa olla jotain piirteitä varhaisissa vaiheissa huomattavissa(ehkä tuo nukkejuttu on sellainen, sillä Kristan leikkiessä samalla nukella nukke ei kadonnut mihinkään).. Se jää nähtäväksi seuraako taiasta mitään myöhemmin vai selviääkö perhe kuin koira veräjästä tilanteesta..Harmi, että Hopeberryt loppuivat.. Kävin niitä välillä katselemassa.. Sun nimestä varmaan pääsee tuon uuden blogin sivuille, jonka linkitän tässä pian :)

   Poista
 20. Oon toooodella myöhässä sun lc:n lukemisessa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös >.< Mutta tykkäsin tästä osasta tosi paljon, taaperotytöt ovat todella suloisia <3 Ja Kristiina oli ihana, kun onnistui vahingossa taikomaan lelunsa kadoksiin :D Oli mukavaa lukea tällaista perus lastenhoitoarkea, aika harva jaksaa sitä kovin tarkasti kuvata :) Taaperovaihe on muutenkin ihana ikävaihe simssissä, sillä sitten kun ne kasvaa lapsiksi niin (mun mielestä) niillä on paljon tylsempää pelata :D

  Mutta minäpä tästä hipsin lukemaan seuraavan osan... :>

  VastaaPoista