keskiviikko 16. lokakuuta 2013

30. Syvälle silmiin


Uusi osa on täällä taas! Tämän osan kirjoitus onnistui yllättäin kertaistumalta, joka kertoo, että tekstiä oli hauska ja helppo kirjoittaa.. Kiitos kaikille kommentoijille ja boksiin kirjoittajille! Sain kommenteistanne energiapistoksen kirjoittaa tämän osan :) Tässä osassa yritin toteuttaa erään lukijan toiveen, toivottavasti onnistuin lavastuksessa :D Mutta pidemmittä puheitta päästän teidät lukemaan :)


Valtava kipu yllätti minut seuraavalla supistuksella. En jäisi yhtään pidemmäksi aikaa odottamaan synnytyksen edistymistä kotiin vaan suuntaisin mitä pikimmin sairaalaan.


Käteni kietoutuivat vaistomaisesti vatsakumpuni ylle. Jotenkin kivun keskeltä onnistuin kiljaisemaan miehelleni, että hankkisi lastenhoitajan ja tulisi perästä sairaalalle. Käskin hänen ottaa myös mukaan sairaalaa varten pakkaamani laukun.


Kuulin kaksosten itkun, kun poistuin talostamme ison vatsani kanssa. Mietin, että mikäli selviäisin tästä synnytyksestä, saapuisin kotiin pienen nyytin kera. 


Kovista poltoista huolimatta tunsin miellyttävimmäksi matkustaa sairaalaan rakkaalla luudallani. Kanervo tulisi kuitenkin perässä sairaalalle autollamme, jossa on jo valmiiksi turvaistuimet asennettuina kaksostemme jäljiltä.


Sairaala näkyi jo kaukaa edessäni. Vakuutin itselleni loppumatkan ajan, että ei kestäisi enää kauan, jotta pääsisin sairaalalle ja pikkuinen voisi syntyä turvallisesti tähän maailmaan.


Vatsa pystyssä kävelin sairaalan oville. Matka oville tuntui loputtomalta, sillä jouduin pysähtymään kolme kertaa paikalleni tihenevien supistusten vuoksi.


Oloni oli jännittynyt, sillä mietin, miten synnytys menisi ja miten vauva-arki lähtisi taas käyntiin. Painajaiselta tuntuisi, jos kaksoset olisivat hirvittävän mustasukkaisia ja muuttuisivat vihamielisemmiksi. Onneksi Kanervo kuitenkin olisi mukana arjessa auttamassa.


Vastaanottotiskin päivystävä hoitaja ohjasi minut synnytysosastolle, jossa sain yllätyksekseni oman potilashuoneen. Makasin kovalla sairaalavuoteella vähän rauhoittuneempana, kun Kanervo vihdoin saapui huoneeseeni. Katsoin häntä helpottuneena.

”Ehdinkö mä ajoissa paikalle?” kysyi mieheni hengästyneenä.

”Lastenhoitajalla kesti saapua perille, koska sen autosta puhkesi rengas kesken matkan. Miksi ne eivät voineet hankkia sijaista paikalle?” puhisi Kanervo kysymyksensä perään.


”Ihanaa, että sä oot täällä nyt! Ja ehdit ajoissa, vaikka jo hetken pelkäsin, että masuasukilla on niin kiire tulla maailmaan, ettet ehdi näkemään hänen syntymää” sanoin helpottuneena ja katsoimme hetken toisiamme syvälle silmiin.

Kanervo istui sängyn vieressä olevalle tuolille minun puhuessani.

”Poltot ja supistukset tulivat ennen sairaalaan pääsyä niin tiheään, että luulin vauvan syntyvän jo matkalla. Nyt ne ovat kuitenkin tasaantuneet ja vähän lieventyneet, mitä ihmettelen kummasti” kerroin miehelleni mietteistäni.

”Haluatko, että haen hoitajan paikalle?” kysyi Kanervo pelästyneenä. Hänestä selvästi näki, että hän jännitti synnytystä varmaan enemmän kuin minä.


”Hoitaja tulee pian tarkastamaan tilanteen. Hänen viime käynnistä on jo puolituntia” sanoin ja irvistin supistuksen saapumista.

”Ota mua kädestä kiinni nyt!” käskin miestäni kovalla äänellä ja mieheni teki työtä käskettyä.


”Ootko sä varmasti kunnossa?” kysyi Kanervo supistuksen helpotettua.

”No olen olen.. Ei tää synnytys mitään kivutonta ole. Lapsen saa helposti kyllä pukattua alulle, mutta on paljon kivuliaampaa ja työn ja tuskan takana puskea se ulos kropasta. Kunhan teet niin kuin sanon, niin niillä konsteilla helpotat mun oloa” kerroin totuuksia miehelleni synnytyksestä.

Kanervo ei kuitenkaan ollut millänsäkään hieman syyttävästäkin kommentistani vaan oli hiljaa vierelläni ja puristi tiukemmin kättäni.


Yhtäkkiä huoneessa olevasta laitteesta, josta pystyi näkemään minun ja masuasukkini sykkeen, alkoi kuulua voimakasta piippausta. Vauvan syke oli laskenut vaarallisen alas. Siinä samassa Kanervo oli nousemassa tuolilta, kun tartuin häntä kädestä kiinni.


”Älä mene ja jätä minua yksin” sanoin lohduttomana ja samalla todella peloissani.

”Mun on mentävä etsimään kätilö tai joku muu osaava henkilö, koska mä en tiedä mitä mä teen, jos sulle tai lapselle käy jotain” sanoi Kanervo minulle katsoen minua terävästi syvälle silmiin. Hänestä näki, että hän tarkoitti sanojaan ja helpotin otteen rakkaani kädestä.


Minuutit tuntuivat tunneilta, vaikka mieheni ei ollut kuin hetken poissa. Hänen perässään huoneeseeni syöksyi kätilö, joka teki minulle pikaisen tarkistuksen. Minun oli kohottauduttava istumaan, sillä supistus teki jälleen tuloaan. Kanervo tuki minua kädellään selästä, kun puhisin supistusta pois.

”Eikö mun kuuluisi saada jotain kivunlievitystä?” sanoin puhisten ilmaa hampaiden välistä.


”Ette te ehdi saamaan enää epiduraalia, sillä vauvan pää näkyy jo. Seuraavalla supistuksella teidän on ryhdyttävä ponnistamaan” neuvoi kätilö.


Pian tulikin seuraava supistus.

”Työnnä ja hengitä rauhallisesti samaan aikaan” jatkoi kätilö.

Minä työnsin niin pitkään kunnes supistus lakkasi. 


”Sä pystyt siihen. Ponnista rakkaani seuraavaksi oikein lujaa niin vauvamme on pian tässä maailmassa” kehotti mieheni kannustavasti.

”Tottele vain miestäsi, hän puhuu järkeä” tokaisi punatukkainen kätilö, joka vaikutti hyvin ammattitaitoiselta.

Niin supistus vihloi pian taas alavatsaani ja ponnistin minkä kykenin. Rojahdin suuren kivun vallatessa koko vartaloni sängylle. Pian kuulin mitä ihanimman äänen korvissani; juuri syntyneen vauvani itkun. Olin sillä hetkellä maailman onnellisin äiti.


Mieheni jo kylvettäessä juuri syntynyttä vauvaamme tunsin yhtäkkiä jälleen voimakkaan vihlaisun vatsassani. Kiljaisin kivusta ja kätilö tuli katsomaan, mitä oikein huusin.

”Täältä on tulossa teidän perheeseen vielä toinenkin vauva. Sun täytyy ponnistaa seuraavalla supistuksella hyvin lujaa niin toinen lapsennekin syntyy tähän maailmaan. Onnea jo näin etukäteen kaksosista!” sanoi kätilö hymyillen.

”Voi ei! Ei taas!” sanoin spontaanisti ymmärtäessäni, mitä kätilö tarkoitti.


Suljin silmäni, kun supistus teki tuloaan. Keskityin niin syvästi kuin se vain oli mahdollista. Kätilö riemuitsi ja onnitteli minua sirosta vauvasta. Synnytykseni oli lopultakin ohi.


Koska vointini oli hyvä synnytyksen jälkeen ja kaksoset olivat kaikin puolin terveitä, pääsimme sairaalasta pois vielä samana iltana. Ei sen puoleen, en sairaaloista muutenkaan hirveästi välitä, mutta synnytykset olen päättänyt käydä sairaalassa, sillä siellä on osaava henkilökunta paikalla, jos jotain komplikaatioita tulee. Mieheni odotti meitä jo parkkipaikalla innosta puhkuen saadessaan kuljettaa pikkuiset ensimmäistä kertaa kotiimme.


Vihdoin sain kävellä kaksosten kanssa sairaalan ovista ulos. Laskeva aurinko loi ihanaa valoa kasvoilleni ja muutenkin elämä tuntui ihanalta. Nousimme koko perhe autoomme ja matkustimme nopeasti kotiin.


Kotiin päästyämme mieheni maksoi heti ensimmäiseksi lastenhoitajalle palkan ja meni katsomaan Kristaa ja Kristiinaa. Minä puolestani nostin kaksosista vanhimman korista, jolle olimme antaneet sairaalassa nimeksi Katri ja kannoin hänet omaan sänkyynsä. Lääkäri oli sairaalassa punnituksen yhteydessä ennustanut Katrista tulevan ystävällinen ja herkästi innostuva sim. Mielestäni lääkärin ennustus kuulosti lupaavalta.


Kanervo nosti itkevän Kristan syliinsä ja vei tytön keittiöön syöttötuoliin. Mieheni oli selkeästi päättänyt antaa huomiotaan Kristalle ja Kristiinalle välttääkseen suurimmat mustasukkaisuuskohtaukset meidän aikuisten huomiosta.


Laitettuani Katrin nukkumaan sänkyynsä kävin hakemassa eteisen korista vielä toisen tyttäremme Katariinan. Lääkäri ennusti Katariinan päänympärystää mitatessa, että vauvasta tulisi ulkoilma sim ja kuumuuden ystävä. Tulisi olemaan hauska nähdä olisiko lapsi hurja vesipeto, jos hän kerran rakastaisi kuumuutta. Sitä miettiessäni kannoin Katariinan makuuhuoneessamme sijaitsevaan uuteen sänkyyn. 


Krista ja Kristiina istuivat tyytyväisinä syöttötuoleissaan ja söivät iltapuuroaan. Lusikkahan on vielä meidän tyttöjen mielestä tylsä kapistus, mutta oma käsi ja sormet sitäkin paremmat. Ei sillä tyylillä niin väliä ole, kunhan vatsa tulee täyteen taitavat meidän tytöt olla mieltä.


Kanervon vahtiessa tyttöjen ruokailua oli minulla kädet täynnä töitä pienten vauvojen kanssa. Vaihdoin molemmilta vaipat ja annoin pullollisen maitoa. Sen jälkeen pienemmät kaksoset nukkuivat tyytyväisinä sängyissään.


Kristiina hermostui syöttötuolissaan, kun Kanervo nautti iltapalaansa. Krista puolestaan jaksoi odottaa rauhallisemmin paikoillaan. Saavuin kuitenkin nopeasti keittiöön, sillä en halunnut Kristiinan herättävän vauvoja.


Kristiina hiljeni arvatenkin heti, kun nostin hänet syöttötuolista pois. Enää ei kuitenkaan ollut lasten leikkihetki vaan vein tuittupäämme suoraan sänkyyn nukkumaan.


Saatuani Kristiinan sänkyyn oli vihdoinkin minulla hetki aikaa itselle. Olin päivän aikana ollut niin kiireinen, että olin viimeksi syönyt sairaalassa ruokaa. Nautin iltapalastani samalla, kun mieheni otti Kristan syliinsä ja vei nukkumaan.


Ensimmäinen yö omassa kodissamme oli levoton. Molemmat vauvat valvottivat vuorotellen. Kun olin ollut ylhäällä jo viidennen kerran, sovimme mieheni kanssa, että hän nousisi seuraavaksi. Pian se hetki koittikin ja Kanervo aamu-unisena nousi kuin nousikin hoitamaan vauvoja. 


Kanervo nosti Katariinan syliinsä ja halasi pikkuista. Katsoessaan omaa tytärtään syvälle silmiin mieheni tajusi, kuinka pieniä ja haavoittuvaisia lapsemme olivat. Hän tulisi olemaan maailman paras isä ja suojelemaan tyttäriään kaikelta mahdolliselta pahalta, mitä eteen tulisi oman henkensä kaupalla.


Tälläista tällä kertaa.. Sieltä tuli TAAS kaksoset ja kaiken huipuksi vielä TYTTÖJÄ!! :) Olisin toivonut jo poikaa perheeseen, mutta ei niin ei.. Mitä luulette, omaavatko uudet kaksoset noitageenin? Ja miten lähtee perheen arki sujumaan?? Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita, sillä niitä on ihana lukea :) 

38 kommenttia:

 1. Jes uus osa! Hienosti olit lavastanu ton synnystyksen. Taas kaksoset ja molemmat tyttöjä mut kyllä se poika ehkä jossain vaiheessa tulee. Luulen, että toisella on noitageeni. Uutta osaa odotellessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Ja hienoa kuulla, että lavastus oli hienosti onnistunut (jännitin sitä hiukan).. Jääköön nähtäväksi, tuleeko perheeseen vielä lapsia.. Uuden osan kanssa on kestänyt, mutta tulee tuota pikaa :D

   Poista
 2. Jihuu! Taas todella upea osa! Hienosti olit tehnyt ton synnytyskotauksen tossa! Näitä on tosi ihana luea! Lisää jatkoa! ;)
  Kaikinpuolin ihana osa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Hienoa kuulla, että pidit osasta ja synnytyskohtaus oli onnistunut.. Kiva, että tykkäät lukea Vanamoita.. :) Jatkon kanssa vähän kesti, mutta on nyt piakkoin tulossa :D

   Poista
 3. Arvasin jotenki et tulee taas kaksoset! Ihana osa ja hienot lavastukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Vai oli kaksoset arvattavissa, heh :) Kiva, että tykkäsit osasta ja lavastuksista :)

   Poista
 4. Upeasti lavastit tuon synnytyksen ja taas kaksoset. :DD
  Minä en osaa kommentoida nyt paremmin, jatka pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :D Hienoa, että pidit lavastuksesta (jännäsin sitä, miten ihmiset siitä tykkäsivät) ja jälleen kaksoset (hivenen on pelissä kiire hoitaa lasten tarpeet).. Jatkossa vähän kesti, mutta tulee pian :D

   Poista
 5. En osaa kommentoida.. HYVÄ OSA:)

  VastaaPoista
 6. Oon se yksi anonyymi ed. Osan kommentoijista. Osa oli taas hyvä, synnytys hienosti lavastettu yms :). Vanamit ovat niin ihana perhe, mutta jotain draamaa, kuten noitalapsen( jos sellainen on) kaappaus olisi kiva juonenkäänne...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentista! :) Tähän osaan on monet nyt kommannu anonyymeinä..Anonyymit vois viestin loppuun laittaa nimimerkin, jos haluaa erottua muista anonyymeistä(vink vink).. Kiva kuulla, että lavastus oli onnistunut.. Vanamoille on luvassa paljon draamaa ja tuo kaappauskin on jossain vaiheessa luvassa todennäköisesti tässä tarinassa, mutta ei tässä sukupolvessa (heille olen suunnitellut jotain aivan muuta)..

   Poista
 7. Tämä on nyt kysymys, mikä ei varsinaisesti liity tähän lc;hen, mutta kysynpähän nyt vaan, että onko blogger (onko tää nyt saiis blogger?)TÄYSIN ilmainen( eli kaikki ilmaista) ja onko se kovin helppokäyttöinen näin peruskoululaiselle? :D
  Kun tässä itsekkin mietin hieman oman LC perustamista kun tuli sellainen innostus näitä lukiessani :)
  Niin ja vielä, että eihän tuon googlen aloitussivulla näy että jollain on blogi tällä koneella?
  Sori epäselvä selitys :DD  Mutta pääaiheeseen, tytöt on tosi söppäniä, mahtaa heistä kasvaa kauniita neitejä ;)
  Ja odotan innolla, minkälaisia pakkauksia uusista mimmeistä tulee :D
  Mäkin nää luin pienes hetkes, ootan innolla uutta osaa, maltan tuskin odottaa, ja huomaan sen, että oot nähny tähän vaivaa ja oot kehittyny huomattvavasti ekasta osasta :)
  Ja ootan myös innolla extroja :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia pitkästä kommentista! :) Tuohon alkuun, niin blogger on tietääkseni täysin ilmainen(ei multa mene mitään maksuja) ja on mielestäni helppokäyttöinen peruskoululaiselle, kun rauhassa tutkii mitä mistäkin tapahtuu (itselläkin meni hetki tutustuessa).. LC kannattaa perustaa, jos siihen on intoa (ei tyyliin muutama jakso ja sitten loppuu, nettiin kannattaa julkaista, jos aikoo tehdä ainakin yli 10 osaa eli sitä sitoutumista on hyvä miettiä ennen kuin perustaa blogin ja myös tarinaa on hyvä kuvata varastoon ennen kuin alkaa julkaista osia, nimeä kannattaa googlailla valmiiksi ettei löydy samannimisiä valmiiksi)..Tietääkseni googlen aloitussivulla näkyy ne sivut, joissa käy useiten, joten ei sitä varmaan näy, että jollain on blogi, mutta en mene sanomaan varmaksi..

   Tulevissa osissa nähdään, millaisia mimmejä uusista kaksosista paljastuu :) Hienoa kuulla, että olet alusta asti jaksanut lukea nämä osat ja hienoa on kuulla että kehitystä on ekoista osista tapahtunut.. Täytyy myöntää, että näen oikeasti vaivaa tämän tarinan eteen(ehkä sen takia iskeekin pieniä inspiksen puutteita, kun haluaa pitää sen laadun tarinassa).. Extroja tulee taas jossain vaiheessa, kunhan pelailen niilläkin tallennuksilla (oi mene nopeasti 2 vko, niin saan uuden koneen ja pääsen taas pelailemaan täysillä toivottavasti).. :)

   Poista
 8. Vooi taas kaksoset, jopas sulla melkonen mäihä käy :D Ja poika ois ollut kyllä kivä piristys tuon tyttöjoukon sekaan, mutta minkäs sille mahtaa :D Tuo synnytyksen lavastaminen oli tosi kiva, ja kerrontasi teki siitä mukavan todentuntuisen - varsinkin tuo Aadan "ei taas"-reaktio kaksosiin oli jotain ihan huippua :D
  Jotenkin luulen, että toinen uusista kaksosista perii noitageenit :3 Ja Aada ja Kanervo on niin vahva ja tiivis pari, että eiköhän neljän lapsen hoitaminen suju siinä missä kahdenkin ;)

  Mutta jatkoa odotellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset upeasta kommentista! :D Juu kaksosetpa taas hyvinkin, mutta en tiedä voiko tuota mäihäksi sanoa (pelissä on jo pieni kiire lasten hoidossa).. Kiva kuulla sinulta, että synnytyksen lavastus oli kiva ja kerronta todentuntuista (itsellä ei ole vielä aavistustakaan miltä synnytys oikeasti tuntuu, mutta jonkin verran seurasin Erilaisia Äitejä ja napsin sieltä ideoita lavastukseen).."Ei taas"-reaktion oli tarkoitus olla huumoria, hyvä että se sieltä välittyi..Nähtäväksi jää miltä vauvat tulevat näyttämään ja miten geenit periytyivät.. Jatkoa tulee pian! :D

   Poista
 9. Eikä, taas kaksoset ja tyttöjä vielä molemmat! :''D Mutta mahtava osa taas :) Jotenki mulla on semmonen tunne et Aada ja Kanervo haluaa vielä pojan... ;) Mutta Katri ja Katariina on tosi söpöjä :3 Hmmm... Ehkä toisella on noitageenit tai sitte molemmilla tai en kyllä yhtään tiiä! :D Mutta olit tosi hienosti lavastanu ton synnytyksen, kiitti siitä, oli ilo lukee! ;) Jatkoo vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tää jotenkin jäi vahingossa välistä kommentoimatta aiemmin.. Tyttöjä näköjään tuppaa tupsahtelemaan Vanamon perheeseen.. Kiva, että tykkäsit osasta..Nähtäväksi jää, miten kaksosille geenit periytyvät.. Hienoa kuulla, että tykkäsit lavastuksesta ja sen toteutuksesta.. :D

   Poista
 10. Ajallisesti ei paljoa edetty, mutta sitäkin enemmän pidin yksityiskohtaisemmasta synnytyskohtauksesta. .-) Onneksi Kanervokin oli tällä kertaa mukana, ja hän oli vaimonsa tukena rankassa synnytyksessä. Jopas, toiset kaksoset, tällaista ei usein tapahdu. .-D Uudetkin tytöt saivat K-kirjaimella alkavat nimet! Poikaa ei tälläkään kertaa tullut, Vanamot ovat naisvaltainen suku. .-D Saa nähdä, miten perheen elo neljän alle kouluikäisen kanssa sujuu. .-) Jään jatkoa odottamaan. .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentista! :D Oikeassa olet, ettei ajallisesti paljoa edetty, mutta hienoa että pidit synnytyskohtauksesta :) Kanervo oli tällä kertaa mukana (mahtoi olla unohtumaton kokemus).. Toiset kaksoset tulivat puun takaa, sillä perheeni eivät yleensä ole näin hedelmällisiä..Ja K-kirjaimella mennään nimien kanssa, sillä A:ta on aika paljon jo käytetty..Vanamot on naisvaltainen suku, poikia saisi syntyä enemmän..Perheen elo lasten kanssa on varmastikin hektistä, mutta saat nähdä, mitä muuta olen perheen varalle kehittänyt seuraavissa osissa :)

   Poista
 11. Jee! Uusi osa!
  Kiva että Vanamot saivat lisää lapsia, tosin haluaisin nähdä edes yhden poikalapsen pian! :)
  Saa nähdä, mitä Vanamoille tapahtuu tulevaisuudessa. Onko KillSupers kenties valmiina tappamaan jonkun perheejäsenistä tulevissa osissa? Jännittävää! Odotan itse sitä h-hetkeä, sitä jännittävää osaa!
  Mutta kaikin puolin hyvin kerroit kaikista asioista!
  Pointsit siitä! +++

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :D Vanamoille tuli lisää lapsia ja olen kanssasi samaa mieltä siitä, että yksi poikalapsi olisi kiva saada pian perheeseen.. Tosin helpommin sanottu kuin tehty näköjään tämän perheen kohdalla(voihan tosin olla että jossain kohtaa peli päättää tehdä käännöksen ja sukuun syntyy paljon poikia).. Tulevaisuudessa Vanamoille on tapahtumassa paljon, sillä tulee taas aika kiristää tarinan juonta eteenpäin..Jännittäviä ja dramaattisia osia tulee peräkkäin kaksi, mutta sitä ennen tulee vielä ns.välijakso, joka keskittyy perheen tavalliseen arkeen..Se, mitä tulee tapahtumaan, jääköön nähtäväksi :D

   Poista
 12. Ootko onnellisuuspisteill hankkinu sen ihme hedelmöitys homman jossa on suurempi mahdollisuus saada kaksoset? :D
  Mutta awws toi ruskee hiuksinen(apua en muista nimee) oli niin söpö ihan niinku myy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Juu on tuolla Aadalla hedelmöityshoito palkinto, mutta se oli myös hänen äidilläänkin Alinalla eikä toiminut läheskään näin tehokkaasti, että kaksoset tulee jatkuvasti..Tuo ruskea hiuksinen on Kristiina ja vähän se kieltämättä myyltä näyttää ;D

   Poista
 13. No musta noissa vois olla jotain muutaku vaa synnytystä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tässä muutakin kuin vain synnytystä.. Ja jatkossa on luvassa kiperiä juonenkäänteitä..Vähän niitä on luvassa jo seuraavassa osassa :)

   Poista
 14. Jos aiot hankkia simeillesi lapsia lisää vielä tähän sukupolveen, niin jos nainen syö raskauden aikana kolme omenaa, saattaa olla parempi mahdollisuus saada poika. Mahtava osa taas kerran =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :D Ja kiitos vinkistä! En koskaan muista miten päin nuo menee (vesimelonit ja omenat), mutta en tykkää käyttää niitä legacyssä (tuntuu vähän huijaamiselta).. Kiva, että pidit osasta :D

   Poista
 15. Olen viime päivinä lukenut Vanamojen kolme viimeisintä osaa, sillä en ole tajunnut tulla lukemaan tarinaasi! Minua ärsyttää, kun Aada lentelee luudallaan julkisesti ja samalla vaarantaa perheensä elämän. .-( Olipa iloinen yllätys, että syntyi taas kaksostytöt. .-) Jokainen vauva on arvokas sukupuolesta riippumatta, kyllä niitä poikiakin tulee silloin, kun vähiten sitä odottaa! ,-) Vauvankantolaukku on ihana! <3 Kristiinan asento on jotenkin lissuileva, kun häntä potuttaa syöttötuolissa. .-D Kanervo on ihanan hellä ja mahtava aviomies. Toivoisin hänen vain osaavan pitävän puoliaan paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :D Kannattaa juu muistaa käydä sivuilla kurkkimassa, josko osia on ilmestynyt.. Aadan lentelyssä ei sinällään ole mitään pahaa vaan itse taian käyttö on kiellettyä, mitä Aada ei meinaa sitäkään totella.. Onhan se noinkin, että jokainen vauva on arvokas sukupuolesta riippumatta, mutta tarinan kannalta ajatellen on vaikeaa kehittää juonta, kun kaikki ovat tyttöjä..Kanervo on ihanan hellä ja mahtava aviomies Aadalle, mutta taitaa olla hivenen vaimonsa tossun alla :D

   Poista
 16. Milloin uus osa tulee?

  VastaaPoista
 17. Tosi kiva osa oli taas. :) Hienosti olit osannut toteuttaa ton sairaala lavastuksenki. Kaksoset oli ihan kiva lisä, tosin en ollut osannut odottaa taas kaksosia :p

  Toivottavasti kohta tulee taas uusi osa, ja vähän jäännitystä sekä juonikuvioita olisi taas vaihteeksi kiva saada tarinaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Kiva, että tykkäsit osasta.. Ja hienoa kuulla, että lavastus onnistui.. Itsekään en osannut odottaa kaksosia, sillä olisi ollut kivaa vaihtelua, jos lapsia olisi tullut vain yksi (pelissä olisi ainakin vähän rauhallisempaa).. Uudessa osassa on vähän kestänyt inspiksen poissaolon takia, mutta tulevissa osissa on luvassa kaipaamaasi jännitystä ja juonikuvioita, mutta ensin on luvassa ns. välijakso, jossa ollaan keskittyneitä perheen arkeen ja hahmojen luonteisiin..

   Poista
 18. Oiettä! Sain nyt kertaheitolla luettua kaikki osat läpi ja jään innolla odottamaan miten Vanamojen arki lähtee sujumaan toisten kaksosten vauhdittaessa arkea! :D Sä kirjotat tosi elävästi ja sitä on ihana lukea! :) Mä jotenkin odotinkin tyttöä, poika ois varmaan ollu Kristiinalle ja Kristalle veli, jota olis ollu kiva kiustata. ;) Nyt kaksoset voi puolustautua siskoiltaan, jos nämä alkaa ilkeiksi. Ja AIVAN varmasti molemmat vanhemmista on heti pistämässä voita väliin. :) Mitäs vielä? Sairaala oli tosi hienosti lavastettu! :D Linkitän Vanamot omaan legacyyni Legacy Ceuliin! Saat käydä kurkkimassa, jos et vielä ole! Vastalinkittää saa vapaasti mikäli pitää! :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos upeasta kommentista! :) Mieletöntä, että luit kaikki osat kertaheitolla läpi :) Ja hienoa, että jäät seurailemaan Vanamoita :) Ihana kuulla kommentteja tekstistä(sen kanssa tulee painittua) ja vielä hienompaa että sitä on ihana lukea.. Aika hauska huomio tuo, että veljeä vois kiusata..Todennäköisesti tulevaisuudessa tulee olemaan tyttöjen välillä erinäisiä riitoja, joten kahnauksiin vanhemmat joutuvat puuttumaan tulevaisuudessa.. Hienoa, että lavastus oli onnistunut :) Linkitä vain Vanamot, mä linkitän Ceulit tänne (ja joo, olen niitä käynyt kurkkimassa, mutta en ole saanut aloitetuksi niitä lukemaan alusta) :D

   Poista
 19. Taas täydellinen osa! Rakastan lukea näitä! Osaat oikeasti tehdä Lc:tä! Varmaan paras lukemani Lecacy! ♥ Olen lukenut ja seuraillut tätä sun Lc:tä pitkään, mutta en muista olenko koskaan kommannut... ;D No, mutta kuitenkin, jälleen ihana osa! Jatkoa odotan! :)

  VastaaPoista
 20. Mä en löyä sitä juttua täältä mistä voi liittyy lukijaks :D

  VastaaPoista