sunnuntai 12. elokuuta 2012

4. Totuus
Ensiksi haluan kiittää kaikkia kommenteista, sillä niitä tuli viime osaan jo tosi kivasti! :) Jatkakaa vain samaan malliin :) Tätä osaa oli kiva kirjoittaa ja näin paljon vaivaa tuon yhden kuvan onnistumiseen, joka on lopussa. Tässä osassa oikeuksiinsa pääsee myös Diesel-kamasetti ja tykkään sen mukana tulleista vaatteista paljon (niitä tulette näkemään myös seuraavissa osissa)..Lukuiloa kaikille! :)


Häiden kunniaksi saimme muutaman päivän asettumiseen ja kuherruskuukauteen. Justin muutti luokseni samalla, kun naimisiin menimme. Justinin kainalossa on niin ihana nukkua. Se on maailman turvallisin paikka. 


Päivä oli vaihtunut jo iltapäiväksi, kun nousimme sängystä. Söin muroja aamupalaksi Justinin miettiväisten silmien alla.


”Tehdäänkö tänään jotain järkevää?” kyseli Justin.
”Ei mulle näin äkkiä tule mitään erikoista mieleen. Olis kyl noita työjuttuja, joita tarvitsisi tehdä” Alina pohti ääneen.


”Mitä, jos sä vaikka vähän treenaisit sillä välin, kun mä teen noita työjuttuja? Lainvalvonnan urallahan olisi hyvä olla treenattu ja hyvä kuntoinen, silloinhan nappaa rosvojakin paremmin kiinni” Alina ehdotti reippaasti.
”Kyllähän sitä voisi, koska en konttorirottanakaan halua loputtomiin olla. Mä kaipaan jo vähän toimintaa töihin ja haluisin jo päästä kenttähommiin” Justin totesi.


Olin tällä hetkellä journalismin uralla ja toimin Simspäivää-lehdessä ammattibloggaajana. Niinpä tutkin nopeasti netin ja blogini viimeisimmät kommentit upouudella multitäppärilläni. Tällä laitteella pystyy lisäksi lukemaan kaikenlaisia kirjoja, mutta kaipaan välillä paperisten sivujen havinaa korvissani nykyteknologian lisäksi.


Vaikka olimme juuri menneet naimisiin, alkoi arki kotona harvinaisen nopeasti. Mielestäni korjauspuuhat saisi hoitaa Justin, mutta pakkohan sitä oli ryhtyä hommiin, jotta vessa pysyisi siistinä. En siis ole kädetön nainen, eikä haittaa, vaikka kädet olisi joskus liattavakin. Mutta tulipa säästettyä korjaajan palkka.


Sillä välin, kuin poistin tukosta pytystämme, Justin harjoitteli leukojen vetämistä. Samalla hän haaveili tehokkaammasta kuntoilulaitteesta ja roistojen kiinni nappaamisesta. Ja Alinakin varmasti tykkäisi suurista lihaksista.


Justinin ottaessa päivätorkut päätin toimia. Justinhan käski minun tehdä testi, siltä varalta, jos satuin kuuman yömme tuloksena tulemaan raskaaksi. Minua jännitti niin paljon, että sormi oli mennä suuhun. Kuinka kolme minuuttia odotusta voi tuntua ikuisuudelta?


Lopulta ne kauan odotetut kolme minuuttia olivat kuluneet ja hitaasti uskalsin katsoa, mitä testi näyttäisi. Tällä kertaa testissä ei ollut sitä kuuluisaa kahta viivaa, eikä tekstiä siitä, kuinka monella viikolla raskaus olisi. Aloinkin miettimään mielessäni, miltä minun ja Justinin lapset näyttäisivät. Tiesin nyt oikeasti haluavani lapsia Justinin kanssa.


Hiippailin naapurin pihaan viemään raskaustestini roskat pois. Eihän minun tarvinnut pelästyttää Justinia kyseisillä tavaroilla nyt, koska pullaa ei ollut uunissa.


Tiesin olevani arveluttavissa puuhissa ja kauhukseni pelästyin jokaista rasahdusta, jonka kuulin, sillä en saisi jäädä kiinni. Toimittajan uteliaisuuteni heräsi ja aloin tutkimaan naapurin roskista paremmin, josko roskien seasta löytyisi jotain mehukasta juttuani varten.


Lopulta löysinkin epämääräisiä kuitteja perheen isän jäljiltä. Vaikutti siltä, että hän salasi jotain ja varsinkin vaimoltaan. Kuiteista, kun näkyi, että isä viettää aikamoista kaksoiselämää Lucky Palmsissa uhkapelejä pelaten. Tästä saisin mahtavan jutun blogiini.
Saatuani hyvän jutun aiheen blogiini päätin vielä käydä syömässä Herkkukulmassa siinä mielessä, että tekisin siitä arvostelun.
Ulos ravintolasta astui hymyilevän ja tyytyväisen näköinen toimittaja. Tulisin kirjoittamaan tästä huippuarvostelun ja täytyisi Justinin kanssa tulla käymään täällä yhdessä joku kerta.


Justin oli ehtinyt jo menemään nukkumaan, kun tulin ravintolasta kotiin. Hiippailin sänkyyn hiiren hiljaa ja kaivauduin Justinin kainaloon nukkumaan.
Justin on meistä se aamuvirkku ja hän nousi ylös minua paljon aikaisemmin. Justin ilmeili peilin edessä ja ihaili itseään, sillä hän oli yhdeltä luonteenpiirteeltään synnynnäinen esiintyjä. Hän tulisi supliikkina tyyppinä puhumaan roistot pyörryksiin.


Justin kävi aamulla suihkussa ja oli tyytyväinen siihen, mitä näki peilistä. Leukojen vetäminen ei ollut ollenkaan ollut huono idea. Täytyisi hankkia muutaman ylennyksen jälkeen jokin kuntoilulaite oli Alina mitä mieltä tahansa.
Justin asettui mukavasti olohuoneen sohvalle ja alkoi lukea kokkikirjaa. Hänenkin olisi hyvä osata laittaa ruokaa, koska Alinan töistä ei aina voinut tietää, venyisikö hänen päivänsä ja pitääkö juttujen vuoksi lähteä jonnekin kauemmaksi.
Herättyäni kävin suihkussa ja laitoin hiukseni kivalle ponnarille. Vaatteitakin vaihdoin vähän muodikkaampiin. Valmistin juustovoileipiä, koska niitä oli helppo tehdä ja niihin tarvittavat ainekset löytyivät usein kaapista.


Huomasin ruokaa laittaessani, että rakennekynteni olivat päässeet jo liian pitkiksi. Niitä täytyisi viilata jossain vaiheessa lyhyemmiksi.
Syötyäni jäin istumaan pöydän ääreen.
”Sä näytät hyvältä” totesin Justinille.
”Niin säkin. Sulle sopii hiukset tollai kivasti kiinni” Justin kehui.
”Nuo sun vaatteet on hyvän näköset ja istuu sulle hyvin” kehuin Justinia takaisin.
Pidän kotitöiden tekemisestä. Astioita tiskatessa ehtii miettiä juttujen aiheita ja mielessäni siintää jo ylennys, sillä bloggaajaksi en aikonut jäädä. Ja tiskikone hankittaisiin varmasti, kun perheeseen tulisi lisää jäseniä.


”Nää poliisisarjat on niin ennalta arvattavia. Alussa on murha ja nuo tutkijat selvittää aina tapauksen. Eikö joskus vois olla vaihtelua ja murhan selvittäisi joku muu kuin nuo tutkijat?” selitin Justinille.
”Mmm”, murahteli Justin. Hän oli niin keskittynyt sarjaan, ettei hän oikeastaan kuullut Alinan jutustelua.


”Eikö me voitais katsoa Rakkauden anatomiaa? Se on niin kiva sarja. Siinä syntyy lapsiakin lähes joka kerta”, ehdotin Justinille.
”Mmm, kohta, tää loppuu just”, Justin vastasi vähän vastahakoisesti.


Kun Justinin poliisisarja loppui, vaihdoimme kanavaa ja käperryin Justinin kainaloon. Nyt, jos koskaan uskaltaisin avata suuni.
”Eikö olekin suloinen vauva?” myhäilin Justinin kainalossa.
”Onhan se” totesi Justin.
”Olisko meidän pian aika alkaa harjoittelemaan perheenlisäyksen hankintaa?” vihjailin Justinille.


Justin suuteli minua kiihkeästi ja piti minua sylissään varmoin ottein. Tuon eleen pohjalta Justinin vastaus oli myöntävä kysymykseeni ja olihan Justinin perhekeskeinen luonteeltaan. Aina kuitenkaan ei voi pitää itsestäänselvyytenä, että kaikki haluavat lapsia. Justin kuitenkin halusi.
Justin otti minua käsistä kiinni ja nousimme sohvalta. Suutelimme ja halailimme toisiamme.
Päädyimme lopulta suutelun tiimellyksessä sängylle ja vaatteet saivat kyytiä.
” Mä oon haaveillu perheestä sun kanssa jo jonkun aikaa, mutta en oo uskaltanu ehdottaa, etten vaikuttais mitenkään hyökkäävältä” Justin sanoi.
Tämän jälkeen sanoja ei enempää tarvittukaan.
Kolme viikkoa myöhemmin heräsin keskellä yötä vellovaan pahan olon tunteeseen. Minun piti rynnätä vessaan vauhdilla, sillä vatsani oli päättänyt puhdistaa sisältönsä.


Olon helpotettua minulle kuitenkin maistui heti rasvainen juustoleipä. Tuntui vatsassa, että ruokahalu oli suurentunut viime viikkojen aikana ja jopa öisin minun oli nälkä.


Syödessäni antaumuksella aloin miettimään ja vähän haaveilemaankin, mistä nämä kummat, mutta jotenkin tutulta vaikuttavat oireet voisivat olla.
Justin heräsi aamulla juuri parahiksi, kun kyyti saapui häntä hakemaan. Konttorirotan vaatteet olivat kyllä varsin rennot, mutta Justin haaveili jo komeasta poliisin uniformusta.
Saavuin kotiin töistä. Olin saanut tehtäväkseni hoitaa salaisen tapaamisen armeijan tukikohdassa. Sain kuulla paljastuksia Twinbrookin hallituksesta, mutta nämä paljastukset olivat myös tulen arkaa tavaraa. Joutuessa vääriin käsiin voisin itsekin olla pulassa. Toimittajan työ voikin välillä olla aika vaarallista.


Niinpä otin läppärini esille ja päätin kirjoittaa jutun valmiiksi ennen kuin Justin tulisi töistä. Ehteisin lähettää juttuni pomollenikin vielä ennen Justinin tuloa.


Kirjoitin niin nopeasti, kuin pystyin. Pian sainkin painaa ”lähetä”-nappulaa ja juttuni oli valmiina ja pomollani. Olisikohan tämä jo ensimmäinen suuri juttuni, joka päätyisi jo painoon saakka? Sen näkisi muutaman päivän päästä, kun Simspäivää-lehden seuraava numero tulisi ulos painosta.
Kävin suihkussa vielä ennen Justinin saapumista kotiin. Edessä taitaisi olla jossain vaiheessa kylppäriremontti, sillä suihku oli alkanut reistailemaan. Nytkin lämmin vesi loppui kesken kaiken ja sain huuhdella itseni kylmällä loppuun. Olin ärsyyntynyt suunnattomasti. Mutta ärsytys haihtui hetkessä, sillä sain oireisiini varmistuksen, kun jokin pieni liike tuntui vatsassani. Olin onnesta soikeana.
Menimme Justinin kanssa Showpuistoon piknikille. Paikalla ei ollut tällä kertaa ketään esiintymässä, mutta piknik-korin antimet maistuivat meille hyvin.


”Mä vähän suunnittelin tän retken tarkoituksella, sillä mulla olisi sulle jotain kerrottavaa”, Alina aloitti.
”Täähän on kivaa vaihtelua arkeen. Voitais tehdä tätä useamminkin ja olis kiva nähdä joku esiintyjäki paikalla”, Justin kertoili ja tuntui olevan keskittynyt siihen, mitä ympärillä tapahtui.


Niinpä nousimme piknik-liinalta ylös ja koitin toista taktiikkaa.
”Sulla on kiva tukka tänään”, aloitin.
”No kiitti”, Justin tokaisi.
”Huomaatko sä mussa mitään erikoista?” kysyin vihjaten.
”Onko sulla uus paita?” kysyi Justin.
”Taitaa se olla” ja olin purskahtaa nauruun.
”Mä oon Justin raskaana. Meistä tulee perhe”, jatkoin hymyillen.
”Toi on päivän paras uutinen. Meistä tulee vihdoinkin perhe” Justin touhusi innoissaan.
”Tunsin ensimmäiset potkut tänään. Sä voit kokeilla, jos jotain liikettä tuntuu” kerroin onnellisena.


”Isin pikku vesseli. Susta taitaa tulla jalkapallopelaaja, kun noin kovin touhuat siellä äitis masussa. Meidän täytyykin remontoida sulle ihan oma huone” Justin leperteli.
”Vauvan pää on tässä mun käden kohdilla varmaan, sillä potkuja tulee juuri tuohon kohtaan, missä sun käsi nyt on” selvensin Justinille.
”Tuntuu ihanalta tuntea vauvan liikkeet. Kunhan vielä pysyy jonkin aikaa masussa, niin sitten saa tulla maailmaan. Isi ja äiti odottaa jo täällä kovasti” jatkoin onnellisena.
Justin kaappasi minut kiihkeään suudelmaan. Hetki oli täydellinen ja Justin otti uutiset vastaan paremmin kuin odotin. Meistä tulisi onnellinen pieni perhe.
Tuijottelimme toisiamme silmiin pitkään auringon jo laskiessa Twinbrookin illassa.
”Katseltaisiinko vähän tähtiä?” ehdotti Justin.
”Mä muuten kohta hukun noihin sun tähtisilmien katseeseen”, hän jatkoi.


Aloimme katselemaan tähtiä toistemme käsistä pidellen. Päätin yllättää Justinin kehittyneillä taidoillani.

”Katso! Eikös tuo tuolla ole pieni karhu? Ja tuolla vähän matkan päässä on Otava ja Pohjantähti” kerroin Justinille.
”Hienoa rakkaani! Sä alat oppia. Täytyykin katsella vähän useammin tähtiä sun kanssa, rakas” Justin kehui.
Kun tulimme puistosta kotiin, kello oli jo paljon. Justin meni heti nukkumaan, mutta minä päätin katsoa vielä sähköpostit. Sähköpostissa olikin minulle niin järkyttävä viesti, että kyyneleet nousivat silmiini.


Jouduin lukemaan viestin monta kertaa, että ymmärsin, mitä siinä kerrottiin.
Totuus seisoi vasten mun kasvojani. Vanhempieni kohtalo selvisi vihdoinkin. Sitä, että olisin noita, en voinut käsittää, sillä en ollut huomannut, että minulla olisi mitään erityisiä kykyjä. Minäkö olisin paranormaali? Eniten olin huolissani syntymättömän lapseni puolesta, sillä hän saattoi olla vaarassa. Mitä Justin ajattelisi tästä kaikesta??
Risut ja ruusut ovat taas tervetulleita! :) Miten suhtautuu Justin Alinasta paljastuviin uusiin ominaisuuksiin? Nostaako hän mahdollisesti kytkintä? Onko Alinalla normaalista poikkeavia kykyjä? Ja onko syntymätön lapsi noita? Näihin kysymyksiin saamme vastauksia tulevissa osissa :D


33 kommenttia:

 1. Oho, oho! Täähän kävikin jännittäväksi!
  Todella ennalta arvaamaton käänne tarinaan ja toi paljon, paljon lisämakua - ja erityisyyttä muutenkin. Enpä olis aatellutkaan.
  Toi otsikko pelotti mua kyllä, mutta otin sen ihan toisesta näkökulmasta - aattelin että nyt Justin kertoo sille jotain kamalaa, esimerkiks vaikka että se olis pettänyt sitä tai jotain. Mutta ei, tää tuli kyllä ihan puun takaa! Toivottavasti Justin kestää tän uutisen eikä oikeesti nyt sitten lähde ja jätä Alinaa yksin ja turvattomaksi, kun juuri pääsin niistä peloista tän osan kohdalta... :D No, sen saa nähdä sitten, kun uus osa tulee. Toivottavasti pian... Palan nimittäin halusta kuulla lisää Alinan noitasuvusta ja mun on vaan PAKKO saada tietää, tuleeko Alinan ja Justinin esikoinen oleen noita ja miten Alina saa kerrottua asiasta Justinille ja miten se reagoi jajaja kaikkea. Huhhuh. Tässä osassa oli kyllä jotain ihan erityistä. Ja tykkäsin siitä, paljonkin! :>

  -banssu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,että tykkäsit :) Alkaa itsellä olemaan pikkuhiljaa tuntumaa, miten näitä tarinoita oikein väsäillään, siks oliki kiva tehdä tätä osaa :) Ja hyvä, etten ollu osan kanssa ihan ennalta arvattavissa..Oon aina tykännyt noidista(potterit on luettu moneen kertaan läpi),joten oli kiva ottaa tuo käänne tähän mukaan ja se tuo taas vähän erilaisuutta muiden tarinoihin nähden..Mutta kaikki selvinnee aikanaan :) Ja kiitokset pitkästä kommentista, tuntui tosi hyvältä lukea kommenttiasi :) Jatkoa pukkaa enintään kahden viikon sisällä,katsotaan miten saan aikaiseksi(kuvat taitaa olla jo koossa osaan,mutta kuudenteen tarttis vähän käydä napsimassa kuvia lisää,jotta inspiraatio pysyy hyvänä eikä tule ideaongelmaa) :) Jossain vaiheessa Vanamoon voi joutua odottamaan jatkoa vähän pidempään, sillä haluan Vanamon perheen kokevan talven ihanuuden :)

   Poista
 2. Hui, kammottava lopetus!<:0
  No toivottavasti Justin ei ainakaan nosta kytkintä ja lähde lipettiin!
  Vai että noita... Jännää miten toteutat tämän.;) Todella jännä juonenkäänne!

  Hieman nyt kirjoituksessa oli häiritseviä piirteitä.. Vaihtelit kertojaa, välillä oli Alina ja välillä sellanen ihmeen kaikkitietävä hän-kertoja..:D Kertoja vaihtui välillä lauseiden välissä, mutta uskon tuon olevan vahinko.:) Ei sitä aina huomaa.:) Mutta vaihdoit välillä keskenkaiken myös aikamuotoa. Nyt osaat ottaa sen huomioon ensi osassa, eli ei millään pahalla todellakaan!:)

  Muuten teksti oli hyvää kun maltoit olla vaihtelematta kertojaa ja aikamuotoa.:D

  Ihanaa, kun Justin otti perheenlisäyksen noin hyvin.:3 Mutta toivottavasti hän nyt pysyy Alinan tukena.:)

  Olisi kyllä jännää, jos Alinalla olisi kykyjä!;D

  Tosi mukava osa, jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Oon näköjään tullu sokeeks omalle tekstille, sillä en tuota kertojan muuttumista huomannut :D Justinin touhuja kuvaillessa oli kertoja muuttunut, mutta tavallaan ajattelin tekstin tulevan kokonaan Alinan näkökannalta..Ja aikamuotojen kanssa myönnän vähän arponeeni, kun kirjoittaessa toinen aikamuoto tuntui hyvälle, mutta lukiessa toinen sopikin paremmin :) No tälläst tää välil on :) Tää oli jännä juonenkäänne,mutta oon aina tykännyt noidista,niin tää vaikutti hyvältä lisältä tarinaan..Ja pitää paremmin mielenkiinnon yllä eikä kiinnostuskaan välttist lopahda..Ja tulevaisuudessa tulee olemaan haasteellista lavastaa joitain kohtauksia, joten sekin pitää kiinnostuksen yllä..Jatkoa uskoisin tulevan parin viikon sisällä :)

   Poista
 3. Jäipäs jännään kohtaan. Toivottavasti Justin jää suojelemaan noilla ihanilla lihaksilla perhettään. Ihana mies.
  Ihanasti kerroit nuo raskaustuntemukset Alinan näkökulmasta. Ihan tuli omat raskaudet mieleen, niin todentuntuntuisesti kerroit. Ja ihana kun Justin otti asian niin erinomaisen hyvin. Ihana mies. Joko sanoin sen? Mut se vaan on. En malta odottaa ensi osaa. Jäi kyllä niin kutkuttavaan kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justin on mustakin aika ihana mies :) Toivottavasti Alinakin osaa arvostaa sitä..Tosi kiva kuulla, että oli aidon tuntuista kerrontaa. Itsellä ei vielä lapsia ole, toivottavasti lähi tulevaisuudessa :) Kiitos kommentista :) Jatkoa seuraa parin viikon sisällä :)

   Poista
 4. Ihana osa :3 Kauan olenkin jo vartonut uutta osaa, niin vihdoin se ilmestyi. Ihanasti kerroit Alinan näkökulmasta nuo raskausasiat. Justin otti asiat paremmin, mitä luulin :) Toivottavasti mies saakin pian haluamansa ylennyksen, ja pääsisi nopeasti jahtaamaan roistoja. Lihaksetkin Justinilta löytyy :3

  Toivon, että Alina saisi tyttövauvan, mutta kyllä poikakin olisi söpö - varsinkin, jos ulkonäkö on yhtä komea, kuin Justinilla. Odotan innolla uuttaa osaa, niin kutkuttavaan kohtaan jäi - kukahan lähetti sen sähköpostin? >:(

  Voisitko ilmoittaa sitten, kun uusi osa ilmestyy blogiini? http://suklaata-ja-kirsikoita.vuodatus.net (--:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset pitkästä kommentista! :) sitä oli kiva lukea :) En oo yhtään osannu ajatella, että tätä tarinaa jo odotetaan ilmestyväksi, kiva kuulla :) Seuraavissa osissa tulee selviämään tulevan lapsen sukupuoli ja se, miltä lapsi tulee näyttämään(en tiedä sitä vielä itsekään, miltä tulee näyttämään).. Sähköpostin takana on KillSupers-järjestö, jonka tehtävänä on hävittää kaikki paranormaalit otukset, se minkälaisista tyypeistä on kyse, jääköön vielä arvoitukseksi, mutta tulevat keksimään vielä paljon Vanamoiden varalle :) Kävin lukasemassa sun sims-aiheista blogia, saat tehdä tästä tarinasta arvostelun jos haluat :) Voisin linkata sun sims-aiheisen blogin sit tänne, jos maltat ilmottaa, jos sekin vuodatuksen puolelle siirtyy..Ja ilmoitan tuohon antamaasi osoitteeseen seuraavasta osasta,kun se on ilmestynyt :D

   Poista
 5. Tosi jännään kohtaan jäi! En olisi arvannutkaan tollasta käännettä :o Liittyyköhän tää jotenkin siihen tulevaan lisäosaan, supernaturaliin?
  Itelläni on ollut jo kuukauden päivät suunnitelmia mun lc:hen; otan siihen jonkun yliluonnollisen hahmon mukaan, mutta sä ehditkin jo "ilmoittaa" asiasta sun omassa tarinassa :D No, toivottavasti ei haittaa, jos mäkin otan noidat mukaan mun tarinaan. En vielä yhtään tiedä, minkä otuksen otan siihen, mutta katsotaan sitä sitten. Oho, nyt menikin aika offiksi :D Jokatapauksessa, upea osa! Jatkoa ja nopeasti :D
  Haluaisitko linkittää mun lc:n, legacy Skyn? Linkki on nimessäni ja lc löytyy nimellä "Legacy Sky". Vastalinkitän tän nyt jo heti Skyhin, joten toivoisin vastalinkitystä :)

  VastaaPoista
 6. Ei mua haittaa, jos otat noidat sun tarinaan mukaan, ollaan kuitenkin varmaan aika erilaisia tarinoitsijoita.. :) Mä en vielä oikeen tiedä, mihin suuntaan vien ton tarinan supernatural osan (eli alkaako Alina puolustautua ja valmistautua KillSupers-järjestöä vastaan opettelemalla kunnon noitumistaidot vai yrittääkö perhe pitää matalaa profiilia noitamaisine kykyineen, että saapi nähdä)..Täytyy tutkia jollain tallennuksella ensin tuo uusi lisäosa ja otukset :) Ja eihän sitä tiedä vaikka twallanin master controlliin tulis päivityksessä mahdollista muuttaa simi cas-tilassa noidaks, ni voisin niil Alinal tehdä..No katsotaan mitä tapahtuu :)(ehkäpä laitan seuraavan osan loppuun kyselyn, mihin suuntaan tarinaa veisin) Ja mielelläni teen vastalinkityksen ja linkitän Legacy Sky:n tänne sivuille (varmaan viikonloppuna on linkitetty)! Täytyy loppuviikosta löytää aikaa pelailulle, kun näin kovasti odotetaan jo seuraavaa osaa :) Niin ja kiitokset kivasta kommentista :D

  VastaaPoista
 7. Hyvä osa! Mua tosin vähän häiritsi se, että välillä kerronta vaihtui minä-kerronnasta hän-kerrontaan ja takaisin.

  Hieno toi sähköpostikuva :P Sekö oli se, mitä väsäilit? :D

  Jatka piaan :-------))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitan seuraavaa jaksoa kirjottaessa olla tarkempi noiden kertojien kanssa..Nyt se vaan jotenkin lipsahti tollai..Tarkotin kyllä, että tää osa olis Alinan näkökulmasta :) Kiva, että muuten tykkäsit osasta! :D Juups, tuo sähköpostikuva oli se,mitä väsäilin pitkään ja hartaasti (ekasta valmiista oli jääny joku rivi pois tekstistä, parissa muussa oli tylsiä kirjoitusvirheitä jäänyt ja kerran tais ruutu alue loppua kesken, että sillai,mutta lopulta onnistuin) :D Kuvat jo seuraavaan osaan on kuvattu, joten osaa pukkaa joko loppuviikosta tai sitten ensi viikon puolella.. :)

   Poista
 8. Tulin vielä tänne vastaamaan, että lopullisesti mun blogi löytyy bloggerista, osoitteesta http://suklaata-ja-kirsikoita.blogspot.com/
  Loppujen lopuksi blogger on helpompi käyttöinen (-: Eli sinne ilmoitus uudesta osasta? Ja mun sims-blogi on ja pysyy bloggerissa! (: Työstän sinne arvostelua parhaillaan ~ Arvostelen siis Vanamon, kun annoit luvan (--:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilmoittelen tuonne uusista osista :) Uutta osaa pukkaa joko loppuviikosta tai ensi viikon puolella, kuvat on jo osaan otettu, teksti tarttis kirjoitella :)

   Poista
 9. Anteeksi, jos spämmään, mutta legacysi on nyt arvioitu sims-blogiini, Platinamielialoille. Kelpaisiko vastalinkitys? Linkittäisin sinut blogiini ja sinä minut? ~^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyki käydä lukasemassa tuo arvostelu :) Ja vastalinkitys käy oikein hyvin :) Linkkaaan nuo Platinamielialoille-sivun tänne :) Katsoin just livechatin supernaturalista ja vuodenajoista..Voi että, mitä kaikkee sitä keksiskään Vanamoille kun nuo lisärit tulee(sanoivat että ihmisen muuttaminen noidaksikin onnistuu, mutta siitä puhutaan vielä lähempänä lisää, joten en tiedä onnistuisko tuon Alinan muuttaminen noidaksi kans ihan hyvin) :) Jossain vaiheessa täytyy varmaan Vanamoiden kohdalla pitää pieni lisärin odotustauko, jotta Vanamot pääsevät kokemaan talven :)ja uimaan meressä..Mulla on pari maailmaa testaamatta, joten varmaan jossain vaiheessa kun on täällä hiljaisempaa,niin keskityn niihin :) Ja chatissa sanoivat storeen tulevan taas uuden maailman(ilmeisesti jokin saari tai sisältää saaria) :) Eli kaikkea kivaa luvassa simssittelyn parissa :D

   Poista
 10. Hei, minulla on ongelma - miten saan sen sen modin peliini? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori myöhäinen vastaus :) Modeja kun asentelee, niin täytyy poistaa ScriptCache, joka löytyy tiedostot kansion puolelta sims3 kansiosta..Cachejen poisto auttaa välillä peliin muutenkin, jos tuntuu, että hidastelee..Saitko jo sen Decensor-modin peliin? Sulla pitää olla myös Mods-kansio, jonka sisällä packages kansio ja resource.cfg(tai jotain sin päin) tiedostot..Hackeil voi tehdä oman alikansion, ni ovat sit helppo päivittää myöhemmin.. :)

   Poista
 11. Heips! Mullakin on ongelma ja olen päätynyt, että asennan pelin uusiks(etusivulla on tosta ongelmasta enemmän) ja ladattujen kohdal teen puhdistuksen..Vanamot ovat siis tauolla pari viikkoa(katsotaan jos ens viikolla saan viidennen osan ulos,kuvat ku siihen on valmiina) :) En siis menetä vanamoita, kun otan sen kansion talteen.. Mutta tuosta modista..Onko sulla aikaisemmin pelissä packages muotosia tiedostoja/muiden ladattuja? Jos ei, niin kannattaa käydä radolan sivuilla(valitse sims3 yleiset löpinät ja sieltä ylhäältä neljäs topa: Ohje:Näin lataat!, sen avulla itekin opin lataamaan ja tulen latailun parissa viettämään varmaan tämän viikonlopun :)

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Kiitti ilmoituksesta! :) Täytyy käydä lukemassa..On menny tän pelin uudelleen asennuksessa ja latailujen parissa jokunen ilta,niin en oo ehtinyt käydä lukemassa.. :)

   Poista
 13. A.P.U.A! IHAN PARAS LC IKINÄ! Ihanaa keksiä että Alina olisisi noita. <333 Miten teit tuon sähköposti jutun? Voitko kertoo ja antaa ohjeita koska mäkin haluaisin oppia tulevia Legacyjai varten. :3 Ja mist sä lataat noi kondoomi/raskaus testi ynm jutut voitko linkata ja voiko ne ladata peliin ilman bugeja tai purku ohjelmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Oon aina jotenkin tykännyt noista noidista, joten tuntu aika luonnolliselta,että Alina olisi noita :) Katsotaan,mitä peli tuo mukanaan, kun Supernatural on ilmestynyt :D Sähköpostikuva vaati paljon pitkää pinnaa :) Otin printscreenin oikean sähköpostin kirjoitusosasta ja rajasin sen paintilla..Suurimmaks osaks muutenkin käytin painttia, mutta paint.net-ohjelmalla muutin kuvan kokoa..Teksti kannattaa olla johonkin ylös kirjoitettu kirjoitusvirheiden kitkemiseksi :) Mulla kesti vähän vastata tähän kommenttiin,koska jouduin tekemään pelin uudelleen asennuksen ja samalla puhdistin pelin ladatuista ja latailin taas uudestaan, joten alkuun en enää muistanut,mistä nuo kondoomi/raskaus testi jutut latailin (ehkä joskus laitan tänne sellasen sivun, mihin laitan lataussivustojen linkkejä), mutta löysin ne sit taas kuitenkin :)

   Tässä kumilinkki: http://one-billion-pixels.blogspot.fi/2012/06/condoms-lubricants-decorative-only.html
   Ja tässä raskaustestilinkki:http://sims3-models.ucoz.com/forum/4-317-1#11100

   Noista ei peliin ole tullut bugeja(vaatteet ja meikit on usein ne, mistä bugeja tulee), mutta ilman purkuohjelmaa noita ei saa auki(ovat molemmat rar-tiedostoja)..Itse käytän purkuohjelmana 7-zip:iä (on suomenkielinen ja helppo käyttää)..Eikun vain lataamaan(ja pahan paikan tullen voin yrittää neuvoa) :)

   Poista
  2. Saako ton 7-zip ohjelman ilmaseksi ja onko se turvallinen ja sekin että viekö se kauheesti tilaa koneelta? En tiiä purkuohjelmista mitään... Voisitko joskus tehdä kuvalliset ohjeet mulle? Ja sit se et voitko suositella jotain paikkaa josta sa kivoja hiuksia ja vaatteita? Oon aina ladannut The simssin kotisivuilta mut kuulema siit tulee paljon bugeja peliin... Enkä mä ymmärrä Mesheistä sun muustakaan vaikka olen pelannut jo vuodesta 2007 simssiä.

   Poista
  3. Sori myöhänen vastaus..

   Tuon 7-zip:in saa ihan ilmaiseksi netistä, eikä vie paljoa tilaa ja on myös turvallinen..http://www.7-zip.org/ (tuosta voi ladata)..Täytyy harkita teenkö noita kuvallisia ohjeita..Jos vaikka perustan tänne extra-osion,mihin sit laitan noita ohjeita(mulla ehkä koneella on jonkin näköset ohjeet,ku tein joskus kaverille).. Radolassa on kiva latauslista, jota ite käytän, mut esim. all about style-sivuil on kivoi vaattei,myös anubis under the sunin sivuil on ihanii hiuksii(lataile ne mitkä sisältää meshin)..Exchangesta tulee juu paljon bugeja erityisesti valmiiden simien mukana, niillä ku voi olla vaatteita jotka sit menee vauvoilki ja saa ne näyttää viivoilta(mul ei kyl niin oo käyny, mut monille muille)..Meshit on niitä malleja/muotteja kuten hiuksille tai vaatteille ja jos meshiä ei ole, ni vaatteet näkyy läpinäkymättöminä ja simillä näkyy vaan nilkat..No tuossa oli vähän infoa :)

   Poista
  4. Joo tee niit kuvallisii ohjeit olis kiva =)

   Poista
 14. Aivan ihana tarina. Kerkesin vasta nyt lukea tämän kokonaan ja tykästyin paljon. Olet kehittynyt mielestäni paljon kirjoittajana näiden 4 osan aikana jo. Tykkäsin siitä, että tämä alkoi normaalin simin tarinana mutta yhtä äkkiä pudotetaankin tuollainen pikkuinen pommi, joka lähtee kasvamaan ja kasvamaan. Aion seurata tätä jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Ja kiva, että jäät seuraamaa :) Jotenkin ilahduin kommentistasi niin paljon, kun oon lukenu dwynnejä niin kauan jo ja ovat tavallaan yksi mun esikuvista mun tarinalle :D Mun täytyy käydä lukemassa toi sun uusin,kun on pelin uudelleen asennuksen ja latailun lomassa menny muutama ilta ja lukeminen jäänyt vähemmälle..Piakkoin kuitenkin Vanamotkin saavat taas jatkoa :)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitti taas ilmoituksesta :) Mä selasin sen tässä yks ilta läpi, ja huomasin, että Mattieta taas kohdellaan kovalla kädellä..Käyn lukemassa tässä lähiaikoina, nyt oon saanu tarvittavat jutut jo ladattua(täytyy vielä tehdä paketit ladatuista ja laittaa peliin) :) Niin, että aikaa jää taas kohta lukemisellekin.. :)

   Poista
 16. Uusi osa legacy Skyssa! Saat lukea jos tahdot ;)

  VastaaPoista
 17. Kilpisillä ois uusi osa luettavissa. Muistelin että pyysit ilmoittamaan aina osan ilmestyessä. En ole varma. Korjaa jos olen väärässä.

  VastaaPoista